31 Травня 2018
Новини

На Рівненщині припинили міжнародну схему «жовторотого» сутенера

На Рівненщині припинили міжнародну схему «жовторотого» сутенера

22-літній молодик вербував дівчат, аби ті торгували тілом по закордонних «масажних салонах».

Рівненській поліції вдалося перекрити канал постачання «живого товару» – молодих вродливих українок – для секс-експлуатації в Європу. Інформує Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Спецоперацію спільно провели відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Рівненської області, Північне регіональне управління Держприкордонслужби, Надбужанський відділ прикордонної Варти Республіки Польща та прокуратура Рівненщини.

Поліцейські встановили, що 22-річний мешканець Рівненської області розмістив оголошення в Інтернеті про набір дівчат буцімто для роботи у масажному салоні в Польщі. І лише по телефону зазначав їм, що насправді у псевдомасажному салоні вони надаватимуть послуги зовсім іншого характеру – інтимного.

На таку пропозицію погодилась 25-річна рівнянка та 28-річна жителька Здолбунівського району. Згодом з’ясувалося, що «салон» навіть не в Польщі, а в Іспанії. 22-річний молодик завербував дівчат та організував виїзд до кордону. Після перетину якого на території Польщі їх забрав поляк. Усіх трьох оперативники Надбужанського відділу прикордонної Варти Республіки Польща затримали в місті Долгобичів. «Заробітчанок» повернули до України, а громадянин Польщі відповість перед законом за статтею «сутенерство».

Читайте також: Поляк намагався вивезти українок у сексуальне рабство за кордон

Крім того, оперативники ВБЗПТЛ ГУНП у Рівненській області затримали і 22-річного рівненчанина. У ході санкціонованого обшуку в його помешканні вилучили мобільні телефони, чорнові записи з блокнота і переписку з дівчатами.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини») Кримінального кодексу України. Санкція передбачає від п’яти до 12 років тюремного ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, торгівля людьми, сутенерство, поліція, рівне
В тему