25 Травня 2018
Новини

Чому в Україні заборонили WebMoney

Чому в Україні заборонили WebMoney

Україна ввела санкції проти електронної платіжної системи WebMoney строком на 3 роки.

Про це йдеться в Указі президента № 126/2018.

Під блокування від РНБО потрапила не тільки WebMoney.ru, зареєстрована у Росії, але також британська WebMoney Europe Ltd і українська WebMoney.ua, яка має ліцензію НБУ і право працювати в Україні.

Санкціями передбачається блокування активів компанії, обмеження торгових операцій, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, обмеження або призупинення ліцензій та інших дозволів, а також блокування провайдерами доступу до сайтів компанії та її субдоменів.

Чому в Україні заборонили WebMoney

Строк дії санкцій три роки.

Такі заходи вжиті для запобігання виведенню капіталів за межі України.

На даний момент WebMoney.UA разом з юристами намагаються розібратися в ситуації.

Офіційна позиція компанії буде опублікована пізніше, однак директор акцентував, що WebMoney.UA не має ніякого відношення до російської WebMoney.ru.

Довідка: WebMoney, або WebMoney Transfer - електронна система розрахунків, заснована в 1998 році і належить WM Transfer Ltd. Технічна підтримка та розробка ПО знаходяться в Росії. Головний центр атестації розташовується в Москві. Однак, WebMoney не зареєстровано в якості електронної платіжної системи в Росії, оскільки c юридичної точки зору титульні знаки не є електронними грошима.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, технології, webmoney, платіжна система
В тему