24 Травня 2018
Новини

Хакери планують кібератаку проти України

Хакери планують кібератаку проти України

Хакери заразили мінімум п'ятсот тисяч роутерів і пристроїв зберігання даних в десятках країн усього світу для проведення в наступному місяці кібератаки проти України.

Про це пише vesti-ukr.com з посиланням на Reuters.

Як пише видання, Федеральний суд Пенсільванії дав дозвіл ФБР вилучити домен в Інтернеті, який, як вважає влада, використовується російською групою хакерів, відомої як Sofacy, для управління зараженими пристроями.

«Ця операція є першим кроком для знищення бот-мережі, яка надає хакерам Sofacy безліч можливостей, що можуть використовуватися для різних шкідливих цілей, включаючи збір розвідувальних даних, крадіжку цінної інформації, деструктивної або підривної атаки, а також заплутування слідів такої діяльності і звинувачення в ній інших», - йдеться в заяві помічника генерального прокурора з національної безпеки Джона ДЕМЕРС.

Також, уряд США повідомив про спроби знищення бот-мережі після того, як компанія Cisco Systems Inc (CSCO.O) опублікувала звіт про хакерську кампанію, в якому повідомила про зараження пристроїв Linksys, MikroTik, Netgear Inc (NTGR.O), TP-Link і QNAP. Cisco заявила, що найбільша кількість заражених вірусом VPNFilter пристроїв знаходиться в Україні, що дозволяє зробити висновок, що Росія планувала атаку саме на неї.

Примітно, що фірми з кібербезпеки, уряду і команди з корпоративної безпеки уважно стежать за подіями в Україні, де вже відбувалися одні з найдорожчих і руйнівних кібератак у світі.

Раніше Росія заперечувала ствердження країн, в тому числі України, про те, що вона стоїть за глобальною хакерською програмою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, технології, інтернет, інтернет, Надзвичайні події
В тему