20 Травня 2018
Новини

20 травня відзначають День банківських працівників України

20 травня відзначають День банківських працівників України

20 травня – 140-й день року (141-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 225 днів.

У XX і XXI століттях відповідає 7 травню юліанського календаря.

Міжнародні:

Всесвітній день метрології. День обраний в ознаменування підписання 20 травня 1875 року в Парижі, на міжнародній дипломатичній конференції, знаменитої «Метричної Конвенції» (Metre Convention), яка стала першою міжурядовою угодою про науково-технічне співробітництво, що заклав фундамент єдиного міжнародного метрологічного простору.

На основі даної Конвенції була створена міжурядова Міжнародна організація мір і ваг. У 1875 році Конвенцію підписали 17 країн. Примітно, що одним з ініціаторів створення Міжнародної організації мір і ваг виступила Петербурзька Академія наук. У 1921 році в Метричну Конвенцію були внесені зміни, і в даний час вона нараховує близько 50 держав-учасниць.

Всесвітній день травматолога.

Національні:

Україна: День українських героїв.

Камерун: Національне свято Республіки Камерун. День проголошення Республіки (1972).

Східний Тимор: День незалежності (від Індонезії, 2002).

Індонезія: День національного пробудження.

Камбоджа: День жертв.

Саудівська Аравія: День незалежності (від Великобританії, 1927).

Україна: День банківських працівників України. Це професійне свято було засновано Указом Президента України № 316/04 від 6 березня 2004 року.

Держава прагне підкреслити важливу роль банківської системи і значний внесок банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності. У березні 1991 року Верховною Радою України був прийнятий Закон «Про банки і банківську діяльність», після прийняття цього документа була утворена банківська система України. Згодом, президентським указом № 762/96 Леоніда Кучми від 25 серпня 1996 року «Про грошову реформу в Україні», в країні була введена національна грошова одиниця – гривня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято, банки
В тему