15 Травня 2018
Новини

Хто заробить на фанатах під час Ліги Чемпіонів

Хто заробить на фанатах під час Ліги Чемпіонів

На фіналі Ліги Чемпіонів можуть заробити не тільки команди-учасниці, стадіон або УЄФА, а й пересічні кияни. З 24 по 26 травня гості з Ліверпуля і Мадрида будуть витрачати свої гроші в Києві в пристойних обсягах, а охочих їх отримати – чимало.

Тож як саме можна буде заробити за кілька днів футбольного свята – пише vesti-ukr.com.

Бабусь із пиріжками і насінням або шаурмою біля фан-зон не буде

Звичайно ж, туристи постійно хотітимуть їсти. На фудкорти, зрозуміло, будуть черги, та й навряд чи вони зможуть похвалитися розмаїттям. Тому відмінний шанс підзаробити з’явиться у представників стихійної торгівлі. Бабусі з пиріжками, точки із хот-догами і кавою, всілякі закуски на розкладках безсумнівно з’являться в центрі Києва.

Як розповів Сергій Герасимчук, власник бізнесу з продажу кави, в день матчу і напередодні виручка може вирости майже втричі. «Якщо ще і приготувати щось і продавати, то за вихідні можна буде заробити навіть 5–7 тисяч гривень зверху», – каже Сергій.

Глава управління торгівлі КМДА Денис Пікалов повідомив, що продавати їжу біля фан-зон підприємці не зможуть, але не виключено, що торговці чекатимуть туристів у метро.

«Передбачається, що харчуватимутьсявболівальники на спеціальних точках збору з фуд-кортами в обладнаних фан-зонах. Зрозуміло, що ніяких бабусь із пиріжками і насінням або шаурмою біля фан-зон не буде, патрульна поліція має намір жорстко боротися з несанкціонованою торгівлею. Але ви ж розумієте, що ентузіасти у нас завжди з’являються, тому не виключено, що умовні пиріжки можуть почати продавати на певній відстані від офіційних локацій», – каже Пікалов.

Дівчата теж допомагають іноземцям краще пізнати місто

Отримати за одні вихідні майже місячну виручку зможуть гіди та екскурсоводи. Футбольні фанати напевне будуть не тільки пити пиво і співати пісні, а й спробують познайомитися з містом. Глава Асоціації екскурсоводів Києва Вікторія Жук підтвердила, що гіди сподіваються заробити в дні фіналу, але особливо на туристів не розраховують.

«Мінімальна вартість екскурсії англійською мовою зараз становить 300 гривень, але в залежності від обсягу робіт може сягнути і 600 гривень. Ціни в дні фіналу піднімати навряд чи будуть. Річ у тому, що фанати швидше будуть пити пиво і більше шукати пригод з нашими дівчатами, а оглядовими екскурсіями зацікавляться одиниці», – каже Жук.

Втім, київські дівчата теж допомагають іноземцям краще пізнати місто за символічну плату.

«Зараз туристи шукають дівчат у соціальній мережі навіть не заради інтиму, а для дешевої екскурсії з людиною, яка знає мову. Вони іноді гуляють просто, спілкуються, не пристають, інтим не пропонують – просто проводять час і пізнають місто. Також отримують допомогу в плані перекладу, не наймаючи перекладача за 500–600 гривень на годину. Можуть зробити невеличкий подарунок», – розповідає студентка лінгвістичного університету Оксана.

Ціни на таксі можуть підскочити в кілька разів

Багато роботи буде у таксистів. Іноземних уболівальників таксисти чатуватимуть по всьому місту, намагаючись продати свої послуги якомога дорожче. Глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк повідомив, що в день матчу ціни на таксі можуть підскочити відразу в кілька разів.

«Через те, що Хрещатик перекритий, ціни на таксі вже сьогодні виросли на 10%. У центрі їздити стало незручно, водіям потрібно об’їжджати, а клієнтам – довше чекати. У день матчу тариф може піднятися в п’ять разів», – каже Антонюк.

Особливий попит матимуть шарфи команд-учасниць

Відмінно зароблять продавці сувенірів. Вболівальники в пам’ять про київський фінал повезуть із собою на батьківщину різноманітні магніти на холодильник, футболки, прапори, вишиванки і вироби майстрів. Особливий попит матимуть шарфи команд-учасниць, присвячені фінальному матчу, за ціною в середньому 300 гривень.

Денис Пікалов заявив, що зі стихійними торговцями сувенірами та атрибутикою поліція обіцяє боротися жорстко. «Поліцейські обіцяли очистити центральні локації від усяких лотків із сувенірною продукцією. Мабуть, торговці перенесуть свою торгівлю подалі від Хрещатика або ж торгуватимуть шарфами і футболками з рук недалеко від стадіону», – каже Пікалов.

Фанатів цікавить секс-туризм

За словами Вікторії Жук, фанатів – в основному чоловіків – більше, ніж екскурсії по Києву, цікавить секс-туризм. Як розповів екс-співробітник зі сфери надання ескорт-послуг Іван, до масових заходів ціни на секс-працівників піднімаються: «До Євро-2012 практично скрізь ціни піднялися майже в п’ять разів. Ринок диктує свої умови, та й іноземці більш щедрі, ніж наші. Якщо нині година роботи секс-працівника коштує в середньому $30–100, то на вихідних, коли буде фінал, найдешевші тарифи можуть вирости до $100 запросто».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, футбол, футбол
В тему