15 Травня 2018
Новини

У Facebook через психологічний тест зібрали особисті дані мільйонів користувачів

У Facebook через психологічний тест зібрали особисті дані мільйонів користувачів

Вчені Кембриджського університету зібрали персональні дані трьох мільйонів користувачів Facebook за допомогою власного додатка.

Додаток myPersonality був запущений у 2007 році, він являв собою психологічний тест, який видає результати відразу після його проходження. Крім відповідей на питання, додаток за згодою користувачів збирав дані з профілю в Facebook.

Тест пройшли понад шість мільйонів осіб, майже половина з них добровільно відкрила додатком доступ до інформації зі свого облікового запису. Їхні дані зберігалися на сайті, доступ до якого протягом чотирьох останніх років міг отримати будь-хто охочий завдяки легкій процедурі реєстрації, передає newscientist.com.

Для розширеного доступу до особистих відомостей потрібно зареєструватися співавтором проекту. Так вчинили більше ніж 280 осіб з майже 150 університетів і компаній. Це зробили, зокрема, Facebook, Google, Microsoft і Yahoo.

Сьомого квітня Facebook призупинив роботу з myPersonality. Цей проект був не тільки навчальним, але і комерційним, хоча компанії погоджувалися дотримуватися процедури захисту даних і безпосередньо не отримували гроші.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, технології, facebook, психологія
В тему