14 Травня 2018
Новини

Вкрали гроші за продаж Ярмоленка в Боруссію

Вкрали гроші за продаж Ярмоленка в Боруссію

Поліція розслідує розкрадання 150 тисяч євро із суми трансферу футболіста Андрія Ярмоленка в німецьку «Боруссію».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У серпні 2017 року футбольні клуби «Динамо Київ» і «Боруссія Дортмуд» уклали контракт щодо міжнародного трансферу футболіста. Ціна трансферу склала 25 мільйонів євро. Згідно з регламентом ФІФА, 5% суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, в яких виховувався футболіст.

Спортсмен був учнем, вихованцем і гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» в місті Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності, розмір якого розраховується Федерацією Футболу України, повинен був надійти в спортивну школу.

З причин, які встановлюють зараз слідчі, частина цього платежу в сумі 150 000 євро, на підставі підроблених документів, була перерахована одній з громадських організацій із співзвучною назвою, яка не має ніякого відношення до виховання футболіста. Надалі ця організація частину цих коштів перерахувала на рахунки одного підприємства.

За даним фактом прокуратурою області за результатами вивчення матеріалів про перерахунок коштів, за відсутності факту їх цільового використання, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 КК України (шахрайство). На сьогоднішній день, в кримінальному провадженні вилучені документи про рух коштів, накладено арешт на грошові активи, проводяться допити. Слідство триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, футбол, андрій ярмоленко, крадіжка, гроші
В тему