4 Травня 2018
Новини

Що чекає на школярів: відтепер навчальний рік триватиме до 1 липня

Що чекає на школярів: відтепер навчальний рік триватиме до 1 липня

Починаючи з 2018 року навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності має розпочатись 1 вересня і закінчитись не пізніше як 1 липня наступного року.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписала листа, в якому визначено структуру нового навчального року.

Документ передбачає, що структура навчального року та строки проведення канікул у новому навчальному році встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з органами управління освітою.

Відмінністю цьогорічних рекомендацій є заборона відпрацювання уроків по суботах.

Якщо навчальний тиждень буде п’ятиденний, відпрацювання уроків по суботах не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Те, що наступний навчальний рік може стати на місяць довшим, викликало неоднозначну реакцію у батьків школярів: одні обурюються, мовляв, влада щороку придумує щось нове, при цьому  ні з директорами шкіл, ні з учителями, ні з батьками, ні з учнями не рахується і діє на свій розсуд; інші в це не вірять, кажучи, що то пов­на нісенітниця. А ті, що не належать ані до перших, ані до других, вислуховують усі думки і роблять власні висновки.

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів, учні 4, 9 та 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію. Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, школа, навчання, школярі, освіта
В тему