2 Травня 2018
Новини

Куди в травні збираються українці й у скільки обійдеться маївка за кордоном

Куди в травні збираються українці й у скільки обійдеться маївка за кордоном

На травневі свята українці за традицією планують відпустки. В сумі додаткових вихідних днів буде чотири: з 28 квітня по 1 травня плюс 9 травня.

Тож куди збираються українці й у скільки обійдеться маївка за кордоном – пише vesti-ukr.com.

На українських курортах уже щосили готуються до прийому гостей. Туроператори запевняють, що бронювати почали ще з початку березня. «Наприклад, у Кам’янець-Подільському на травневі свята місць уже немає. Цього року туди відправляється дуже багато поляків, які ще за два-три місяці замовляли там відпочинок, плюс чимало українців», – сказав голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха. За його словами, не менш популярні курорти Західної України, в лідерах – озеро Синевир, Долина нарцисів і екскурсії по замках Закарпаття. А в Одеській області пропонують триденний тур в українську Венецію – Вилкове. Середня вартість турів на 3–4 дні по країні становить 2–4 тис. грн за людину.

За словами керівника Центру розвитку туризму Володимира Царука, в порівнянні з минулим роком травневі свята за кордоном проведуть майже втричі більше українців. «Збільшення туристичного потоку пов’язане перш за все з дією безвізового режиму», – запевняє він. Правда, в основному вибирають бюджетні автобусні тури, популярність яких також зросла. «Це тури в Польщу, Чехію, Словаччину або відразу по декількох країнах. Їх вартість стартує від 100 євро за людину. Крім того, завдяки новим лоукост-напрямкам виріс попит на Італію та Іспанію, де можна знайти номер у готелі від $30 на добу», – каже менеджер одного зі столичних турагентств Андрій Лопатін. Але це не стосується місцевих морських курортів – тижневий відпочинок в Італії на узбережжі обійдеться мінімум у 700–800 євро, і це тільки за переліт і проживання.

Читайте також: На травневі свята українці їдуть відпочивати до Китаю

За словами Лопатіна, на ці травневі свята як ніколи популярний Амстердам, в цей час там сезон цвітіння тюльпанів. Правда, і ціни вищі, ніж зазвичай: триденний відпочинок у столиці Нідерландів на травневі коштує $ 300–400.

Що буде із цінами влітку

Втім, ніякий безвіз не змусить українців зрадити улюбленим Туреччині і Єгипту. «На травневі місць залишилося вже мало, але з бюджетних варіантів хороші тури ще залишилися. Тиждень відпочинку в непоганому турецькому готелі обійдеться в $600–700 за двох», – зазначає директор з продажу туристичної фірми Антоніна Соцька. Не меншу популярність, за її словами, має і Єгипет. «У Єгипті вже закінчився сезон вітрів, а сильна спека ще не настала. Вартість турів на травневі туди стартує від $700 за двох», – каже Соцька.

Читайте також: Як за копійки відпочити в найдорожчих містах Європи

Але варто враховувати, що, як правило, відразу після травневих свят ціни на тури падають. Тобто десь із 9–10 травня по 20–25 травня вони будуть найбільш вигідними, а потім знову підуть у ріст. «Найдорожчий сезон на всіх курортах – липень-серпень», – уточнює Соцька. Подорожчають у першу чергу Єгипет і Туреччина. «Вже зараз ми бачимо, що на травневі свята ціни на тури в Туреччину виросли приблизно на 30 % в порівнянні з минулим роком. Те ж саме станеться найближчим часом і з Єгиптом. Головна причина – повернення російських туристів у цю спекотну країну. На початку року уряд РФ зняв заборону на перельоти росіян на регулярних рейсах у Каїр, також очікується повернення на єгипетські курорти великої кількості британських і французьких туристів», – каже директор туристичної фірми Наталія Тюріна.

Читайте також: Топ-5 місць для екстрим-подорожей в Україні

А ось що стосується Європи, то тут, навпаки, на думку туроператорів, якщо різко не девальвує гривня, тури можуть подешевшати. В першу чергу за рахунок появи нових чартерів і гарячих путівок. Раніше через візову тяганину туроператори не наважувалися планувати багато чартерів, із цієї ж причини не було можливості продавати гарячі путівки. «Цьогоріч відкрилося багато чартерних напрямків з України в Європу. Тільки в Італію їх налічується аж три. Туроператорам доведеться заповнювати всі місця, тому підвищувати ціни вони не стануть», – вважає Тюріна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, відпочинок, туристи
В тему