10 Квітня 2018
Новини

На травневі свята українці їдуть відпочивати до Китаю

На травневі свята українці їдуть відпочивати до Китаю

Цьогоріч Україна вперше залишилася без звичних затяжних травневих свят. Влада скасувала вихідний 2 травня, а 9 травня теж став робочим днем. До того ж субота, 5 травня, також у 2018-му робочий день. Правда, туроператори кажуть: українці настільки звикли відпочивати на травневі, що не можуть собі відмовити в задоволенні. Крім Туреччини і Єгипту, вибирають Балі і В’єтнам, цікавляться і Китаєм. У порівнянні з минулим роком ціни на травневі трохи підросли – пише vesti-ukr.com.

Директор з продажу турфірми «Поїхали з нами» Антоніна Соцька запевняє, що навіть кілька вихідних днів українці намагаються провести з користю: якщо повноцінну подорож цього року на травень запланувати не виходить, вирушають на екскурсії в Європу або на вітчизняні спа-курорти.

«Травневі свята для українців на рівні підсвідомості. Якщо говорити про напрямки, починаючи з травня популярності набуває Туреччина. Є попит на Туніс, який трохи знизив ціни, щоб привабити туристів. Ті, хто не може взяти більше вихідних, їдуть кудись у Європу. Останнім часом популярні тури всередині країни – в нових сучасних готелях, де можна скористатися послугами спа-центру, подихати свіжим повітрям», – каже Соцька.

Безвіз популяризував Європу

Президент Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Ігор Голубаха також відзначає, що українці не бажають відмовлятися від усталеної звички відпочити в першій половині травня. «Лідером, безумовно, є теплі країни – це Єгипет, трохи людей поїхали до Туреччини, Європа затребувана. На травневі ціни через високу конкуренцію досить привабливі: стартують від $500 на двох до Єгипту.

З європейських країн зараз досить популярна Польща в зв’язку з відкриттям нових лоукост-маршрутів у різні міста – Краків, Лодзь, ще кілька рейсів відкриті зі Львова. Велика кількість українців вирушає туди на вікенд. Також завдяки безвізу з’явилися чартерні рейси в Іспанію і Грецію», – пояснив Ігор Голубаха.

Ціни зросли на 10–15%

Про те, що попит на відпочинок у травні не впав, каже і головний редактор туристичного порталу Turprofi.com.ua Валерія Овсяник. «У порівнянні із сезоном-2017, ціни виросли в межах 10–15%, особливо це торкнулося Туреччини, а ось Єгипет майже не подорожчав – там украй зацікавлені в українському ринку і намагаються стримувати ціни. Крім того, в Єгипет в основному їдуть узимку, тобто їхній піковий сезон закінчується.

А ось Греція виросла в ціні через туристичний податок на готельєрів, хоча він і невеликий – близько €0,5 на добу в приватних апартаментах і в межах €3 у готелі за одну людину, але якщо їхати сім’єю – виходить відчутна сума. На травневі чартери полетять до Туреччини та Єгипту, найімовірніше, в Туніс, Кіпр, Чорногорію, яка трішки поступилася своїми позиціями після відкриття кордонів в інші європейські країни. Влітку будуть запущені чартерні рейси в Пелопоннес, Іспанію та Італію – попит на ці напрямки серед українців підвищився», – розповіла Валерія Овсяник.

Також, за її словами, виявляють підвищену цікавість до Азії. Дуже пожвавішали представники лакшері-напрямків, таких як Мальдіви, Сейшели, Маврикій – їхні агенти приїжджають в Україну і проводять презентації, щоб залучити туристів.

Хочуть до В’єтнаму

За словами Овсяник, зараз на кілька напрямків літають Turkish Airlines, Flydubai і «Катарські авіалінії», які роблять вигідні пропозиції. «Туристи хочуть на Балі, до В’єтнаму і Таїланду. У травні збираються відновити чартер МАУ на острів Хайнань, який припинили через перенасиченість авіаруху над Китаєм. Попит був шалений: $500 за тур. Це копійки для такого відпочинку», – каже експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему