1 Травня 2018
Новини

Що буде з валютою в перший тиждень травня

Що буде з валютою в перший тиждень травня

Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 4 копійки, встановивши його на 2 травня на рівні 26,19 гривні.

Про це йдеться bank.gov.ua.

Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 31,61 гривні. За 10 російських рублів дають 4,1762 гривні.

Нагадаємо, 27 квітня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,19-26,22 гривні за долар.

Відзначимо, що чотириденні вихідні можуть серйозно розгойдати валютний ринок. У перший робочий день, 2 травня, скарбники чекають звичних обсягів доларових продажів і рівною торгівлі, пише ubr.ua.

Так, начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко прогнозує старт міжбанку широко - в рамках 26,15-26,25 грн ./$, а директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний розраховує на роботу в діапазоні 26,10-26,20 грн ./$ до кінця дня.

Читайте також: В якій валюті зберігати гроші

В цілому ж протягом тижня фінансисти очікують здешевлення долара. 3-4 травня буде продаватися не тільки поточна виручка, але і доходи експортерів за вихідні 30 квітня та 1 травня. Так що є всі підстави для зниження валютного курсу, незважаючи на підвищений попит з боку іноземців, які з наступного тижня стануть закуповувати ВКВ під репатріацію дивідендів.

До речі, більше доларів з початку нового місяця зможуть закуповувати і самі банкіри - собі на позицію, оскільки запрацюють підвищені ліміти від НБУ. Очікується, що перший травневий тиждень буде вигідним для таких придбань. До п'ятниці міжбанк напевно піде нижче 26,20 грн ./$, а може і 26,0 грн ./$.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, курс валют, гроші, нбу
В тему