30 Квітня 2018
Новини

Сьогодні Вальпургієва ніч: як привернути успіх та чому обов’язково кохатися

Сьогодні Вальпургієва ніч: як привернути успіх та чому обов’язково кохатися

У багатьох країнах світу, а також словя’н ніч з 30 квітня на 1 травня вважалася особливою. Це свято відоме з дохристиянських часів і має назву Вальпургієва ніч. 

Саме цієї ночі наші предки зверталися до духів природи, що прокинулися, з проханнями і побажаннями. Можна загадувати «земні, людські, не глобальні» бажання - про здоров'я, матеріальний достаток, підвищенні по службі, поїздки тощо. Якщо все зробити правильно, вони збудуться не пізніше 22 червня.

Вальпургієву ніч часто називають «Ніччю відьом», «Відьминим багаттям», але це свято не має стосунку до чорної магії. Йдеться про магію природну, що не належить до категорій добра і зла.

Практично всі народи Європи вважали символом сонця дуб, тому у них було прийнято водити хороводи навколо «травневого дуба». 

Натомысть, у слов'ян було не прийнято справляти весілля в травні, оскільки на цей місяць були заплановані найважливіші роботи в полі. Але, був в українців дуже цікавий навіть еротичний обряд: пари, які побралися нещодавно обов’язково брали в ньому участь. У ніч з 30 квітня на 1 травня молодята йшли в поля і там проводили свій «медовий день» - обіймалися, цілувалися, дарували один одному любов. Таким чином вони ритуально передавали свою родючість майбутньому врожаю.

Також, це день вважався днем пробудження духів стихій. До них зверталися з проханнями і робили їм подарунки - щоб забезпечити здоров'я, благополуччя, хороший урожай та інші позитивні речі на найближчі місяці. Головна умова для того, щоб бажання збулися - щире спілкування з природою.

Сни в ніч з 30 квітня на 1 травня є віщими і можуть багато розповісти про майбутнє. 

У Вальпургієву ніч не можна сваритися, дратуватися, згадувати нечисту силу. Агресивна людина у ніч на 1 травня може стати іграшкою у руках злих духів.

У одязі варто уникати чорного кольору, а також не одягати речі, з якими пов'язані погані спогади. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято
В тему