30 Квітня 2018
Новини

Магнітні бурі у травні

Магнітні бурі у травні

Магнітне коливання другого рівня за п'ятибальною шкалою спрогнозували вчені: буря накриє нашу планету 17 травня.

При цьому, впродовж місяця буде спостерігатися відносно спокійна  геомагнітна обстановки. Нетривкі та не сильні магнітні коливання будуть також  травня 7, 8 і 18 травня.
 
Нагадаємо, магнітні бурі другого рівня можуть призводити до слабких флуктуацій в енергетичних системах, а також справлятимуть невеликий вплив на системи управління космічними апаратами. При цьому полярні сяйва можуть спостерігатися на високих широтах у 60 градусів і вище.
Геомагнітні коливання небезпечні в першу чергу для людей, що страждають артеріальною гіпертонією і гіпотонією, хворобами серця. Приблизно 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме під час сонячних бур.
Проте, періодичність магнітних бур досить передбачувана і багато друкованих видань публікують щомісяця спеціальні календарі, в яких зазначені дні найбільшої активності магнітного поля Землі. Завдяки цим прогнозам, можна попередити серйозні збої організму і підготуватися до таких днів заздалегідь.
Ось кілька порад для тих, хто схильний до впливу магнітних бур.
• Людям з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи слід особливо уважно поставитися до свого здоров’я в такі дні. Якщо ви приймаєте певний курс лікарських препаратів, то ні в якому разі не можна його переривати.
• Намагайтеся в дні найбільшої активності магнітного поля уникати підвищених фізичних навантажень, не плануйте далекі поїздки і відрядження. 
• Налаштовуйтеся в такі дні на позитив і не влаштовуйте сімейних скандалів або розборів польотів на роботі.
• Достатня кількість рідини допомагає зменшити в’язкість крові, тому, в дні магнітних бур не забувайте пити звичайну чисту воду, не менше 1,5-2 літрів на день.
• Для гіпертоніків під час магнітних бур будуть корисні заспокійливі чаї з собачої кропиви, меліси і м’яти, в той час, як гіпотонікам краще вживати настоянку лимоннику і заварювати чай з імбиру.
• Дуже хорошу дію при головних болях і дратівливості мають ефірні олії – олія м’яти, лаванди і розмарину здатні позбавити від головного болю і заспокоїти нервову систему.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, магнітні бурі
В тему