30 Квітня 2018
Новини

Нашестя отруйних гусениць на Лондон

Нашестя отруйних гусениць на Лондон

Головне місто Великобританії заполонили отруйні шовкопряди, які спричиняють запальні процеси в організмі, астму й нудоту.

Жителів Лондона попередили про небезпеку від отруйних гусениць, контакт з якими може призвести до астми, блювоти та висипів на шкірі. Про це пише BBC.

Личинки дубового похідного шовкопряда цієї весни розвелися у величезній кількості на південному сході Англії, в Лондоні та його околицях. У їхніх волосинках є токсин, який викликає у людини запалення на шкірі, а також слизових оболонках очей та горла, заявила британська комісія з розведення лісів. Кожна з личинок має близько 62 тисяч волосин.

Токсин, який міститься в такій волосинці, після випадіння зберігає активність до п'яти років. Роздивитися її майже неможливо, тому людина, яка стала жертвою цього алергену, може й не зрозуміти, що саме стало причиною нападу.

Тим, хто побачить такі гусениці в лісі, рекомендують їх у жодному разі не дотикатися і не дозволяти домашнім тваринам контактувати з ними.

До речі, личинки дубового похідного шовкопряда можуть жити тільки на гілках дуба чи під деревами, але не на парканах, стінах чи будівлях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, Надзвичайні події
В тему