28 Квітня 2018
Новини

Якщо автомобіль маєш – тоді субсидію втрачаєш

Якщо автомобіль маєш – тоді субсидію втрачаєш

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зміни у системі призначення субсидій на позачерговому засіданні у п'ятницю, 27 квітня, і оприлюднив про це пізно ввечері.

Уряд видаватиме субсидії "живими грошима", проте набагато прискіпливіше ставитиметься до перевірки доходів тих, хто на них претендує.

Такі зміни, на думку урядовців, дозволять зробити субсидії "більш справедливими та адресними".

"Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків", - йдеться у повідомленні на сайті Кабінету міністрів.

Відтепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.
Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи».

Відтепер субсидії не зможуть отримувати:

• родини, в яких є автомобіль, якому менш ніж п'ять років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення,

• особи, які отримують доходи від здачі в оренду квартири (крім того, відтепер ці доходи необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи).

• власники квартир, площа яких перевищує 120 кв. м, і будинків у понад 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей,

• особи, що є фіктивно безробітними - це і ті, хто працюють без оформлення в Україні, або ж ті, хто працюють за кордоном.

Перерахунок субсидій на наступний сезон почнеться з 1 травня. Якщо у квітні субсидія надавалася з урахуванням доходів за першу половину 2017 року, то у травні 2018 - з урахуванням доходів за друге півріччя минулого року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, субсидії, виплати, гроші
В тему

Останні матеріали