24 Квітня 2018
Новини

У Луцьку скаржаться на діяльність ЖКГ і неприємний запах

У Луцьку скаржаться на діяльність ЖКГ і неприємний запах

За період із 26 березня по 22 квітня на адресу Луцької міської ради надійшло 1812 звернень громадян (в середньому 65 за добу). Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 24 квітня.

Найбільше дзвінків – щодо роботи ДКП «Луцьктепло», пов’язаних здебільшого із припиненням опалювального сезону в місті із 6 квітня.

214 звернень стосувалися сфери ЖКГ. Звертались лучани із проханням відремонтувати дороги, прибудинкові території та пішохідні тротуари. Також нарікання лучан викликало несвоєчасне та неякісне прибирання тротуарів на окремих вулицях міста.

Значно зросла кількість дзвінків щодо несвоєчасного вивозу твердих побутових відходів та прибирання біля контейнерів.

- Минулої п’ятниці біля трьох тисяч чоловік взяли участь в прибиранні міста, – зазначив виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт. – Чисто там, де не смітять. Ми вивезли тонни сміття, але це ж саме наші мешканці його там і залишили. Хотілось би, щоб лучани підтримували чистоту. Але разом із тим звертаю увагу структур, які прибирають місто, що є багато зауважень у цій сфері. Карівники ЖКГ мали б самостійно пройтися по підзвітних вулицях і особисто перевірити якість прибирання. Дуже багато нарікань на вивезення сміття, є непорозуміння з вивозом пластикової тари. Якщо ми хочемо, щоб мешканці здійснювали роздільний збір сміття, нам треба вчасно і якісно вивозити сміття.

- Сміття після Великодніх свят було надзвичайно  багато , все ж у нас не вистачає транспорту, попри те, що були придбані два автомобілі для вивезення сміття, але ж і додалася робота із МЖК, - зазначив керівник ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич. - Думаю, що протягом наступного тижня ми вийдемо на якісну планову роботу. Із 1 червня, у зв’язку із запровадженням системи роздільного сміття, один автомобіль буде забирати суху фракцію, інший - тверду. Із тим, що ми маємо, буде важко це якісно виконувати. Хочемо придбати ще один автомобіль-сміттєвоз для вирішення ситуації. Також проводимо набір працівників, яких на підприємстві не вистачає.

Читайте також: Сморід у Луцьку: назвали причини

- В місті повинно бути чисто, людей не цікавить, які проблеми на підприємстві. Лучани не повинні через це страждати, - зазначив виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт. – На жаль, кадрові проблеми через виїзд за кордон залишаються. Це теж серйозна проблема, із якою ми зіштовхуємося не лише у галузі прибирання сміття. Також неприпустимою є ситуація, коли після ремонтних робіт, які проподить підприємство «Укртелеком», у місті лишаються відкриті колодязі, вони повинні після себе лишати безпечну територію.

- Що стосується виникнення неприємних запахів у місті, ми не знаємо, яка основна причина  смороду, – зазначив Григорій Пустовіт. - Працюють структури, пов’язані із екологією, муніципальна поліція, працівники комунальних підприємств. Є кілька версій, вони пропрацьовуються. Минулорічна причина виникнення смороду, пов’язана із роботою біоетанольного заводу, усунена.

– Нагромадження сміття дійсно часто є надлишковими, але ми з цим боремося, - зазначив перший заступник міського голови Григорій Недопад. - Багато сміттєвих відходів у Луцьк підвозять із прилеглих сіл. Нерідко приїжджають із прицепами і скидають великі обсяги сміття. Звісно, будемо відстежувати і реагувати на такі моменти. Із 1 червня ситуація може загостритися у зв’язку із новою системою вивозу сміття. Ті кілометрові черги сміттєвозів на полігоні Брище, які виникали в період великодніх свят, виникали і через вивезення відходів із прилеглих сіл.

- Стосовно неприємних запахів – є підозра, що здійснюються несанкціоновані скиди відходів, - зауважив Григорій Недопад. - Усі ми хочемо жити в комфортному місті. Можливо, є недобросовісні особи, які зливають нечистоти у мережі «Луцькводоканалу». Також були виявлені рештки тварин, які створювали сморід на вул. Лідавській. Зараз вона ліквідована, але чи не виникне таких порушень знову, в цьому питання. За цим слідкуватимуть відповідні структури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему