20 Квітня 2018
Новини

Британське місто, де отруїли Скрипаля будуть чистити кілька місяців

Британське місто, де отруїли Скрипаля будуть чистити кілька місяців

Зараз на дев'яти об'єктах, пов'язаних з отруєнням Скрипаля триває процес проведення медико-санітарних заходів з метою усунення хімічних, радіаційних чинників та біологічних речовин.

У британському місті Солсбері, де отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку, можуть залишатися часточки нервово-паралітичного отруйної речовини «Новичок».

Про це під час зустрічі з місцевими жителями заявив науковий консультант британського міністерства навколишнього середовища Іен Бойд.

Також він наголосив, що в місті можуть бути місця з небезпечно високою концентрацією «Новичка», про які не було відомо раніше. Передбачається, що роботи по хімічному очищенню займуть кілька місяців.

Читайте також: Нейротоксин, яким отруїли російського шпигуна, доставила в Британію його дочка

Нагадаємо, 5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька.

Відомо, що він є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему