17 Квітня 2018
Новини

Українським медикам дають «зелене світло» у Польщі

Українським медикам дають «зелене світло» у Польщі

Міністерство охорони здоров'я Польщі працює над спрощенням працевлаштування для медичних працівників, які походять з країн за межами Євросоюзу, особливо з України.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

У такий спосіб Польща хоче вирішити проблему нестачі медичного персоналу.

Серед вимог до іноземних працівників - вільне володіння польською мовою.

Зокрема, відомство звернулося до міністра науки і освіти з пропозицією внести зміни в закон про вищу освіту, які привели б процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту Польщі у відповідність з європейськими нормами. Проте, з цією ініціативою можуть не погодитися експерти з ЄС, адже нострифікація диплома буде означати, що кваліфікація буде визнана у всіх країнах-членах.

Читайте також: Українські медики сім годин боролися за життя сепаратиста

Зараз особи, які не є громадянами ЄС, проходять процедуру підтвердження (нострифікації) диплома про вищу освіту, яка є вкрай складною. Водночас щодо молодших фахівців така процедура в Польщі взагалі не проводиться. Примітно, зараз близько 500 осіб намагаються отримати дозвіл на медичну практику в Польщі. Переважно це поляки, які отримали медичну освіту в Україні.

За інформацією Вищої палати медсестер і акушерок, третина медсестер в Польщі - пенсійного віку. Тобто близько 73 тисяч осіб можуть вийти на пенсію (всього в Польщі 220 тис. медсестер).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали