17 Квітня 2018
Новини

Шенгенське оцінювання проведуть для українських прикордонників

Шенгенське оцінювання проведуть для українських прикордонників

Подібні заходи на кордоні України проводяться вперше.

Шенгенське оцінювання проведуть протягом тижня представники Держприкордонслужби України спільно з європейськими експертами в рамках міжнародного проекту Twinning, повідомляє у вівторок, 17 квітня, прес-центр ДПСУ, пише korrespondent

Таке оцінювання буде визначати ефективність процедур щодо виявлення підроблених документів і викрадених автомобілів. 
Вже вчора, 16 квітня,  три групи експертів, серед яких також представники прикордонних відомств Німеччини, Литви, Польщі та Представництва ЄС в Україні, вже працювали в пунктах пропуску для повітряного сполучення Львова, Харкова та Одеси.

Інші експерти будуть працювати в Одеському загоні морської охорони та управлінні морської охорони адміністрації Держприкордонслужби.

Під час оцінювання передбачається моделювання можливих сценаріїв розвитку обстановки, визначення відповідності функціональних можливостей і характеристик обладнання, здійснення перевірки реалізації повноважень посадовими особами ДПСУ та їхня відповідність найкращим європейським практикам.

Також візити будуть включати перевірку таких особливих елементів роботи, як обізнаність в ситуації і здатність реагування, управління персоналом, інфраструктура, наявність і використання обладнання, аналіз ризиків і управління потоком інформаційних даних, співробітництво між взаємодіючими органами й інше.
«Протягом тижня також пройдуть візити в низку пунктів пропуску, серед яких Дніпропетровськ, Краковець, Гоптівка, Ужгород, Плетенівка, Чоп, Іллічівський морський торговельний порт, Миколаївський морський торговельний порт і Херсонський морський торговельний порт», - йдеться в повідомленні відомства.
За результатами оцінки європейські партнери оброблять відповідний звіт для подальшого використання в роботі з підвищення ефективності контрольних процедур на кордоні.
 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему