16 Квітня 2018
Новини

Найдорожчі годинники української влади

Найдорожчі годинники української влади

В українських посадовців чимало коштовностей, але найчастіше у графі «Цінне нерухоме майно» вони вказують дорогі годинники.

Про це пише газета «Експрес».

Найпопулярніші хронометри чиновників – брендів Vacheron Constantin, Hublot і Breguet, ціни на які коливаються від 300 тисяч до 2 мільйонів гривень.

Чи не найбільшим колекціонером дорогих годинників виявився прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він задекларував аж дванадцять, три з них належать його дружині. Подружжя може похвалитися хронометрами брендів Ulysse Nardin, Audemars Piguet, ціна на які в магазинах коливається від 150 тисяч до 500 тисяч гривень. А ще в них є Rolex, Parmigiani, Girard-Perregaux, Breguet, Boucheron вартістю від 100 тисяч до 2 мільйонів гривень. До слова, точної вартості годинників прем’єр-міністр у декларації не вказав.

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко задекларував годинники дружини – Franck Muller вартістю 312 тисяч гривень та Louis Vuitton із білого золота з діамантами за 288,4 тисячі гривень. Також він вказав свої часоміри – Hublot вартістю 768 тисяч і 415,2 тисячі гривень, Ulysse Nardin за 384 тисячі гривень, Audemars Piguet Edward Piguet за 624 тисячі гривень, Louis Vuitton за 264 тисячі гривень.

Президент Петро Порошенко має декілька елітних годинників: Hublot, два Breguet і один Patek Phillip, ціни на які починаються від 300 тисяч гривень. Дружина Порошенка володіє лише одним коштовним хронометром від Hublot.

А лідер Радикальної партії Олег Ляшко, попри демонстративну близькість до народу, не відмовляє собі в розкоші: носить подарований Vacheron Constantin, а також Ulysse Nardin, Breguet і Audemars Piguet.

Заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова вказала в декларації годинник OMEGA за 228 тисяч гривень, Antoine Preziuso (без вартості) і Chopard за 145 тисяч гривень.

Очільник МВС Арсен Аваков має три годинники престижних брендів – Rolex, Vacheron Constantin і Jaeger LeCoultre. У його дружини хронометр від Chanel. Ціну в декларації не вказано, однак найдешевший годинник цього бренду коштує щонайменше 170 тисяч гривень.

«Годинник завжди вважався ознакою статусу. Однак у світі набуває популярності мода на простоту. Колекціонування хронометрів нині більше характерне для політиків пострадянського простору. Посадовці Європи й Америки віддають перевагу простішим годинникам, ціна яких може бути від 1000 до 5000 доларів.  Найдорожчими годинниками у світі вважають окремі моделі з лімітованих колекцій. Скажімо, Hublot. Його найчастіше вибирають ті, хто дуже любить похизуватись чимось нетиповим. Такі годинники поєднують у собі золотий корпус, спортивні елементи та каучукові ремінці. Значну частку ціни таких годинників становить престижність бренду. Це не лише історія модного дому, а й гарантія якості. Ті політики, які готові віддати більше за дизайн, придбають щось від Ulysse Nardin. Часто звертають увагу на ремінці зі шкіри ската чи крокодила. Інші цінують точність механізму. До слова, найдорожчим вважається турбійон, що нівелює вплив магнітного поля планети і показує максимально точний час», – пояснила пристрасть високопосадовців до цих аксесуарів іміджмейкер Уляна Пак.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему