13 Квітня 2018
Новини

Цигарки та алкоголь отримають нове маркування

Цигарки та алкоголь отримають нове маркування

До 25 червня Державній фіскальній службі доручено забезпечити виготовлення марок акцизного податку нового зразка.

Уже з 1 липня цього року в Україні будуть розроблені нові марки для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет із фільтром і без фільтра, цигарок). Постанову про це ухвалив Кабінет Міністрів, передає УНН.

Зразки нових марок будуть розроблені Мінфіном спільно з ДФС, МЕРТ, СБУ, МВС, Мін’юстом, а затвердити їх має уряд.

«Марка для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), вітчизняного виробництва виготовляється в зеленій колірній гамі; алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією, вітчизняного виробництва – червоній; напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), імпортного виробництва – фіолетовій; напоїв, які є виноробною продукцією, імпортного виробництва – помаранчевій.

Марка для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – в зеленій, для інших тютюнових виробів вітчизняного виробництва – помаранчевій, для тютюнових виробів імпортного виробництва з фільтром і без фільтра (цигарки) – синій, для інших тютюнових виробів імпортного виробництва – бордовій колірній гамі», – наголошується в документі.

Згідно з повідомленням, постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім підпунктів 2 і 3 пункту 1, пункту 3 змін, затверджених цією постановою, які набувають сили з 1 липня 2018 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему