12 Квітня 2018
Новини

За підкуп виборців - до 6 років ув’язнення. Уряд підготував законопроект

За підкуп виборців - до 6 років ув’язнення. Уряд підготував законопроект

Уряд підготував спеціальний законопроект, який запроваджує збільшення відповідальності за підкуп виборців, отримання виборцем підкупу, а також інші порушення виборчих прав. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

«Практика фальшування результатів виборів або скупки голосів в Україні має відійти у минуле, а за такі дії потрібно встановлювати жорстку відповідальність», – наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Напрацьований законопроект мають передати Верховній Раді для подальшого ухвалення.

Як наголошено, посилення відповідальності за порушення виборчих прав актуальне з огляду на те, що наступного року в країні мають відбутися президентські та парламентські вибори, тому «ті, хто намагатиметься фальшувати, скуповувати голоси, будуть нести відповідальність».

Законопроект напрацювало Міністерство внутрішніх справ спільно з громадськими організаціями. Він містить зміни до окремих законів, зокрема до Кримінального кодексу.

Передбачається, що покарання за розголошення волевиявлення виборця становитиме від 2 до 5 років ув’язнення, за підкуп виборців – до 6 років, за отримання підкупу – до 2 років.

Водночас може зрости термін позбавлення права обіймати особам певні посади – із 3 до 5 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему