11 Квітня 2018
Новини

«Чорні археологи» насипали в мішки останки людей

«Чорні археологи» насипали в мішки останки людей

Двоє чоловіків уночі на Вінниччині розкопали поховання мирних жителів, розстріляних нацистами під час Другої світової війни.

Поліцейські затримали двох приїжджих із Житомирщини, зараз їм загрожує до семи років ув’язнення. Інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Як зазначається в повідомленні, двох невідомих, які підкопували одне з масових поховань, застав поліцейський групи реагування патрульної поліції Немирівського відділу поліції Максим Авраменко.  Він отримав інформацію, що на місцевому старому кладовищі ввечері з’явилися підозрілі люди. Вже за кілька хвилин правопорушників затримали.

«Зловмисники встигли насипати в мішки останки людей, щоб у подальшому вивезти на автомобілі, який залишили неподалік кладовища. Вандали сподівалися знайти в похованні коштовні речі», – зазначили у відомстві.

Тож двоє зловмисників віком 50 та 52 роки, мешканці Житомирщини, затримані в процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. Вони зізнались у вчиненому. 

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від 4 до 7 років або позбавлення волі на той самий строк.

До речі, за словами Немирівського історика Анатолія Черниша, під час Другої світової війни в Немирові нацисти розстріляли 7785 мирних жителів, зокрема, жінок і дітей. Їхні останки покояться на міському цвинтарі у кількох масових похованнях. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему