4 Квітня 2018
Новини

Діти сплачуватимуть аліменти на утримання батьків?

Діти сплачуватимуть аліменти на утримання батьків?

У необхідності цього переконаний міністр соціальної політики України Андрій Рева. Він зазначив, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність.

«Потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати свої неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків», – сказав Рева. Пише znaj з посиланням на Радіо Свобода.

Нагадав Рева і про злісних неплатників аліментів, з якими Міністерство юстиції «воює».

«Буквально за місяць цим дітям більше 500 мільйонів гривень було перераховано такими недолугими батьками", – заявив Міністр.

Читайте також: 100 тисячам боржникам алементів заборонено виїзд за кордон

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні.

Законом визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за 6 місяців.

Зокрема, встановлюється тимчасове обмеження виїзду за кордон, обмежено керувати автомобілем, користуватисч вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, полювати. А також закон передбачає «суспільно корисні роботи» для порушника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему