26 Березня 2018
Новини

100 тисячам боржникам алементів заборонено виїзд за кордон

100 тисячам боржникам алементів заборонено виїзд за кордон

Кожне четверте рішення суду в Україні стосується саме стягнення аліментів.

Окрім того заборону на кермування транспортними засобами через несплату аліментів мають близько 90 тисяч осіб, заборону на користування зброєю та на полювання – понад 80 тис. осіб.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю «5 каналу».

«Також ми ввели суспільно корисні роботи - для тих, хто, умовно кажучи, не має нічого офіційного і легальних доходів. По всій Україні складено вже понад 8 тисяч протоколів. Солом’янський суд вперше виніс рішення та направив одного такого батька на 150 годин суспільно-корисних робіт", - повідомив міністр.

Читайте також: Батько-боржник виплатив аліменти за 13 років

За інформацією Мін'юсту, наразі в Україні приблизно 3 млн. дітей живуть у неповних сім'ях і мають право на аліменти або отримують їх.

За словами Петренка, дуже багато батьків, не вірячи, що можна стягнути аліменти – не пішли до суду і самостійно утримують дитину, не розраховуючи на безвідповідального батька чи маму, які ухиляються від виконання своїх обов'язків.

Наагадаємо, у грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, що передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів. В областях почали створювати мобільні групи з ліквідації заборгованостіпо оплаті аліментів.

Також Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не сплачують аліменти. За даними міністерства, за перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тис. осіб  і позбавили права водити автомобіль 21 тис. неплатників аліментів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали