28 Березня 2018
Новини

Трагедія в Кемерово: соцмережі пишуть про закон бумерангу (фото, відео)

Трагедія в Кемерово: соцмережі пишуть про закон бумерангу (фото, відео)

Голос за Путіна коштував життя сотень людей у Росії. Нагадаємо, у Кемерово 25 березня сталася пожежа в торгово-розважальному центрі «Зимова вишня».

Сотні росіян з дітьми того дня відвідали ТРЦ «Зимова вишня» не просто так. Безкоштовні кіноквитки і талони на розваги вони отримали за галочку у бюлетені на підтримку Володимира Путіна на президентських виборах, які відбулися у березні цього року.

За офіційними даними, в Кемерово загинуло 64 людини. За інформацією людей – кількість жертв сягає майже чотири сотні, серед них – багато дітей.

Реакція соцмереж на трагедію в Кемерово – неоднозначна. 

Читайте також: Російські слідчі завели справу проти українського пранкера Вольнова

Хтось звинувачує корумпованих співробітників МНС і власників комплексу, які заощадили на пожежній сигналізації, хтось боїться пожежі у власному будинку, хтось молиться за померлих.

Українці висловлюють співчуття. Натомість – навіть у такій ситуації отримують у відповідь – образи з використанням лайки. Дехто пише про закон бумерангу…

 

«Та якби там не було, шкода насправді не тільки малечу, яка загинула страшною смертю, а й інших людей, котрі опинились у цей момент у центрі. Але є одне АЛЕ: вони туди усі пішли по безкоштовним талонам, які видавали за те, щоб проголосували за Путіна. Ок. Проголосували. Далі: саме у цей час, коли країни Європи і США видворяють російських дипломатів, стається жахлива пожежа, і саме у торгівельно-розважальному центрі, у який запустили, як на убій, сотні людей. Совпадєніє? Як каже їхній пропагандист. Не думаю. Увагу від поразки царя на світовій арені після виборів вдалося відволікти таким жахливими способом. Хоча для Росії це звично.»

«Трагедія в Кемерово. Загинули діти. Співчуваю. Але чи випадкова ця трагедія, чи випадково загинуло стільки дітей саме в той час, коли весь світ висловив своє ставлення до Кремля?»

«Читаю про Кемерово і мені соромно за деяких українців. Кацапи? Карма? Контактний зоопарк шкода більше, ніж дітей? Серйозно? Звірі, а не люди. Це трагедія, діти не повернулися додому до батьків, люди гинули в муках від диму та вогню. А ви щось там про карму... соромно»

Інтерв'ю батька, який втратив у пожежі в Кемерово трьох маленьких дітей, дружина та рідну сестру

 

«Як Росія приховує трагедію в #Кемерово? Вони на Ютубі за допомогою ботоферми накручують дізлайки на відео про трагедію Кемерово, щоб не псувати Путіну імідж! Кількість дізлайків майже всюди однакова А ви вірити, що це буда трагедія?»

«Трагедія в Кемерово. Ми їм співчуваємо, а вони їдуть нас вбивати?»

«Такі випадки, як трагедія в Кемерово - як лакмусова бумажка, як тест на людяність. і якщо ми його не можемо пройти, якщо ми радіємо смерті невинних дітей наших ворогів - значить вони нас вже перемогли. Прошу не писати фігню про божу кару чи щось подібне»

«На жаль (а може й не на жаль), трагедія в Кемерово не викликає взагалі ніяких почуттів. І хоча іронізувати з цього приводу теж ніякого бажання не маю, про "посипаних пилом дітей" те ж саме подумав»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему