28 Березня 2018
Новини

Вчені б’ють на сполох: гель-лак може викликати рак шкіри

Вчені б’ють на сполох: гель-лак може викликати рак шкіри

Австралійський лікар-терапевт, доктор Бред МакКей, розповів про небезпеку ультрафіолетових променів.

«Ми позбулися соляріїв по всій Австралії, адже знали, що це збільшує ризик виникнення раку, – сказав він. – Але тепер загрозу життю людей становлять УФ-лампи».

Ультрафіолетові лампи, про які він говорить можна побачити у кожному салоні краси, де роблять манікюр. Прилади з ультрафіолетовим світлом використовують для фіксації лаку на нігтьовій пластині. При цьому доктор МакКей заявив, що зараз тяжко визначити, наскільки згубним для людини є ультрафіолетове світло з лампи.

Також лікар зазначив: якщо ви вкладаєте свої руки в УФ-машину всього на п'ять хвилин за раз, а це середня кількістю часу для висихання гелю, то «ризик захворіти досить невеликий».

Читайте також: Реальна історія зцілення від раку шкіри

Проте за деякими дослідженнями, всього 30 хвилин під УФ-лампою на тиждень, з плином часу, можуть викликати серйозні проблеми.

Раніше представник ради з питань раку Кейті Кліфт сказала The News Courier, що жінки повинні наносити сонцезахисний крем на руки перед фарбуванням нігтів гель лаком.

«Додаткове штучне джерело УФ-випромінювання, ймовірно, підвищить ризик раку шкіри, особливо якщо ця область шкіри вже отримала надмірну дію ультрафіолетового випромінювання, таке як сонячний опік», – зазначила Кейті Кліфт.

Нагадаємо, у 2015 році влада Австралії ввела заборону на відвідування соляріїв у зв'язку з підвищеним ризиком захворювання на рак шкіри. Таке рішення було прийняте в зв’язку з тим, що Австралія займає одне з лідируючих місць у світі по поширенню раку шкіри.

Читайте ще: Як розпізнати рак шкіри на початковій стадії

Відзначимо, аналогічну заборону вже було введено у Бразилії у 2009 році, а в Італії неповнолітнім та вагітним заборонили користуватися соляріями.

До слова, відвідування соляріїв вважається однією з головних причин виникнення меланоми, а також інших видів раку шкіри – базаліоми і плоскоклітинного раку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему