28 Березня 2018
Новини

Російські слідчі завели справу проти українського пранкера Вольнова

Російські слідчі завели справу проти українського пранкера Вольнова

У середу, 28 березня, у російських медіа з’явилася інформація про те, що слідчі органи РФ порушили кримінальну справу щодо відомого на пострадянських теренах українського пранкера Євгенія Вольнова.

Читайте також: Український пранкер прокоментував власний фейк про 300 загиблих у Кемерові

Як відомо, Вольнов поширив фейк про те, що під час пожежі у РЦ «Зимова вишня» у Кемерові згоріли щонайменше 300 людей. Він телефонував у кемеровські морги під виглядом співробітника МНС і сповіщав їм таку цифру жертв. Натомість, згідно з офіційними даними російської влади, в цій трагедії загинуло вп’ятеро менше – 64 особи. Таку кількість зазначають у новинах і федеральні ЗМІ.

Тепер же російські слідчі збираються розслідувати «поширення неправдивої інформації про кількість жертв пожежі в ТЦ «Зимова вишня». Про це російське відомство сповістило в своєму Telegram-каналі. Справу відкрили за статтею «Розпалювання ненависті чи ворожнечі».

Тим часом опозиція підозрює, що Кремль замовчує реальну кількість загиблих. Те ж саме стверджує і український телефонний хуліган Вольнов.

На заяву російського Слідчого комітету РФ сам «Вольняша» вже відреагував у соцмережах. «Ось що я називаю успішним тролінгом», – написав Жека Вольнов у своєму твіттер-акаунті «Пранкота». І прикріпив список російських ЗМІ, які опублікували новину про порушення кримінальної справи щодо нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали