22 Березня 2018
Новини

16-річна львів’янка їде на олімпіаду геніїв в США

16-річна львів’янка їде на олімпіаду геніїв в США

Школярка-винахідниця зі Львова Софія Петришин на Міжнародній олімпіаді геніїв у США (ISEF) представить пристрій, що перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих. 

Дівчина вчиться в 11 класі НВК «Школа-ліцей «Оріяна» та займається у секції інформатики обласної Малої академії наук, пише zaxid.net.

Дівчина розповіла, вона вже виграла у престижному всеукраїнському конкурсі, а влітку спробує отримати світове визнання. Її винахід орієнтований на полегшення соціалізації незрячих людей Зокрема, допоможе незрячим простіше проводити операції із банкоматами.

«Зараз є дуже багато книжок, які друкуються шрифтом Брайля, і на це витрачається дуже багато паперу і коштів. Також є багато літератури, яка є недоступною для незрячих, – розповіла школярка. – Я вирішила, що незрячим було би вигідно зчитувати інформацію з комп’ютера за допомогою якогось приладу».

Вона також зазначила, що у світі є аналоги її винаходу, але вони коштують від 2 до 5 тис. доларів і є фактично недоступними для українців. Тому з вересня минулого року Софія почала працювати над проектом.

Нагадаємо, Олімпіада геніїв у Нью-Йорку – один із найпрестижніших конкурсів для школярів та випускників шкіл зі всього світу. Переможцям дають можливість отримати вищу освіту в США та щомісячну стипендію. Цьогоріч Олімпіада геніїв проходитиме в Нью-Йорку 11 – 16 червня.

Перш ніж потрапити на цю олімпіаду, Софія Петришин перемогла у всеукраїнському конкурсі Intel-Техно Україна.

Винахідниця не планує зупинятися на досягнутому і зараз розпочала роботу над новим проектом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему