16 Березня 2018
Новини

Які тварини рятують людей від стресу і хвороб?

Які тварини рятують людей від стресу і хвороб?

Міжнародна група вчених склала рейтинг тварин, які допомагають людині справлятися із хворобами. Хто ж опинився у п’ятірці лідерів?

Коти

Науковці пояснюють, що, гладячи кішок, ми стимулюємо акупунктурні точки на руках, а муркотіння сприятливо впливає на нервову систему. Кішки допомагають людині лікувати неврози та депресії.

Окрім того, дослідники вивчили електромагнітне поле кота і виявили, що воно відповідає ефекту п’яти генераторів низької частоти. У медицині низькочастотні генератори застосовують для загоєння ран, поліпшення кровообігу, лікування запальних захворювань. Таким чином, власники муркотунів перебувають у сприятливому електромагнітному полі.

Також учені підрахували, що котолюби живуть на 10,3 року довше.

Коні

Сьогодні коні допомагають людям у лікуванні аутизму, депресії, різних видів залежностей.

Собаки

Песики змушують своїх господарів багато рухатись. У свою чергу це корисно для профілактики та лікування захворювань серцево-судинної системи. До того ж відомо, що собача слина має бактерицидні властивості.

Дельфіни

Головний елемент дельфінотерапії – ультразвук. Він впливає на клітини організму. Доведено: природний ультразвук має вдвічі вищу цінність у порівнянні з «механічним». Міжклітинний обмін речовин стає більш якісним. Рідина, що скупчилася в тих чи інших зонах тіла, розганяється і починає рухатися швидше.

Бджоли

Корисні властивості меду й інших продуктів бджільництва застосовуються для лікування багатьох захворювань. Окрім того, бджолина отрута є засобом лікування запальних захворювань суглобів.

Змії

Зміїна отрута використовується в лікуванні та профілактиці захворювань суглобів, вен. У спа-терапії за допомогою змій проводять розслаблювальний і знеболювальний масаж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему