16 Березня 2018
Новини

В Україні легалізують майнінг криптовалют

В Україні легалізують майнінг криптовалют

Майнінг внесуть до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД).

Урядовий комітет під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва доручив низці державних органів напрацювати необхідні документи, щоб внести діяльність з майнінгу до  КВЕД з подальшим напрацюванням Концепції про створення сприятливих умов для майнінгу в Україні. Повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Україна посідає впевнені позиції у світовому криптопросторі, входить до топ-14 країн з розвитку криптоекономіки і впровадження проектів, заснованих на блокчейн. Але наше законодавство не таке прогресивне, маємо почати хоча би з того, щоб внести «майнінг»до класифікатора видів економічної діяльності України, вивести з тіні, де вона (діяльність) зараз перебуває», – наголосив Степан Кубів.

Читайте також: Білл Гейтс звинуватив криптовалюти в людських смертях.

Він додав, що внесення пункту щодо діяльності з майнінгу до Класифікатора діяльності з підтримки функціонування розподіленої бази даних має відбуватися у класі 63.11 «оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність», оскільки майнінг передбачає послуги з підтримки та забезпечення функціонування розподілених реєстрів даних, у т.ч. з використанням технології блокчейн, оброблення даних та смарт-контрактів у розподілених блокчейн-реєстрах.

«Таким доповненням Класифікатора ми вирішимо проблему детінізації ринку майнінгу, залучимо додаткові доходи до бюджету, зменшимо відтік кваліфікованих ІТ-фахівців та зменшимо силовий тиск на криптоспільноту», – зауважив Степан Кубів.

Читайте також: Ажіотаж навколо Bitcoin: успіх чи мильна бульбашка?

Збалансоване рішення із цього питання вимагає погодження усіх ключових державних органів, тож Мінекономрозвитку, Мінфіну, Мін’юсту, Міненерговугілля разом з Держстатом, Агентством електронного урядування, НБУ (за згодою), НКЦПФР (за згодою), СБУ (за згодою) доручили розробити відповідний проект нормативно-правового акта щодо доповнення Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему