14 Березня 2018
Новини

Житомирський аеропорт може стати міжнародний уже скоро

Житомирський аеропорт може стати міжнародний уже скоро

Аеропорт «Житомир» вже за півтора місяця може отримати статус міжнародного.

Про це під час брифінгу 13 березня сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин, пише www.zhitomir.info

Під час виступу очільник міста зазначив, що власники аеропорту, компанія Yanair, готова влітку цього року запустити чартерні рейси на Туреччину та інші напрямки з цього аеропорту при умові, що Кабмін надасть нашому житомирському аеропорту статус міжнародного.

«Це процедура, яка проходить зараз. Була проведена нарада в місті з нашими прикордонниками і службою ДФС. Потім обласна адміністрація провела нараду. Зараз проект знаходиться на підписанні в прикордонній службі в Києві і в ДФС. Після того, як буде погодження з цими службами, він іде на підписання з міністром. З міністром Володимиром Омеляном ми це відпрацювали, він підписує цей проект, і йде на Кабмін. Кабмін приймає рішення, надає статус аеропорту «міжнародний». Це планується зробити в термін приблизно півтора місяця», - розповів Сухомлин.

Також він відзначив, що паралельно обговорюється питання фінансування.

«Зараз вже зрозуміло, з якого фонду може бути профінансований цей проект. В минулому році два аеропорти отримали фінансування по програмі розвитку аеропортів України. У свій час була прийнята, у 2012 році, ця програма, до 2022 року вона діє. Минулого року Одеса отримала 500 мільйонів на злітну смугу з бюджету України, і Вінниця отримала суму приблизно у 230 мільйонів. Ось і ми плануємо в цьому році отримати суму на житомирський аеропорт, на ремонт смуги, по цій державній програмі», - наголосив мер.

Крім того, він відзначив, що очікується, перш за все, великий потік туристів з Білорусі.

«Для мене це також була новина, що з Білорусі немає чартерних рейсів в ту ж Туреччину, Єгипет. Білорусь не літає за чартерними програмами. І майже всі білоруські туристи літають чи через Москву, чи через Київ…  У нас до Білорусі ближче, і ми зможемо отримати потік пасажирів. Також Рівне, Вінниця, Хмельницький й інші міста, які поруч з Житомиром, їм зручно буде користуватися цим аеропортом. І правий берег Києва доїхати до Житомира може на автомобілі скоріше, ніж до Борисполя в час пік», - наголосив Сергій Сухомлин.

Довідково:

Міжнародний аеропорт «Житомир» відкрито 1939 року. У листопаді 2011 р. у нього було відізвано Сертифікат цивільного аеропорту через відсутність авіарейсів з 1990 р.

30 грудня 2015 р. аеропорт знову отримав відповідний Сертифікат, а 29 січня 2016 року прийняв перший рейс (технічний) літака Saab 340.  Ремонтом та обслуговуванням аеропорту займається авіакомпанія Yanair.  Аеропорт здатний приймати технічні рейси літаків класу Airbus 320 та Boeing 737.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему