6 Березня 2018
Новини

В Україні запрацює напіввідкритий реєстр педофілів

В Україні запрацює напіввідкритий реєстр педофілів

Законопроект №6607, яким передбачено посилення відповідальності за злочини проти малолітніх, міг би кардинально вплинути на зменшення кількості подібних злочинів.

Про це заявила юрист-криміналіст Анна Маляр, повідомляє statuspress.com.ua.

За її словами, люди, які мають нахили до педофілії віддають перевагу роботі у дитячих установах. А даний законопроект покликаний унеможливити контакти неповнолітніх з такими персонами.

Після впровадження так званого реєстру педофілів, людина, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за педофілію, не може працевлаштуватися у дитячі установи. При цьому Анна Маляр, додала, що при підготовці даного законопроекту вивчався досвід багатьох країн.

Зокрема, серед документів, які лягли основу був «Закон Меган», прийнятий в США. Цей законопроект отримав своє ім’я в пам’ять дівчинки Меган, яка стала жертвою насилля.

Нині ж в США до такого реєстру вільний доступ. Громадяни Америки навіть можуть дізнатися адрес педофілів, відтак, мають вибір жити в цьому мікрорайоні чи ні. Проте таке нововведення мало дві сторони. Негатив у тому, що відкритий реєстр підвищує латентність цих злочинів.

Тому в українському законопроекті реєстр педофілів пропонують зробити напіввідкритим. Також Анна Маляр згодна з тим, щоб люди, які претендують на роботу в подібних установах, проходили спеціальну перевірку на схильність до педофілії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали