6 Березня 2018
Новини

Рівненських псевдолікарів привезли до суду

Рівненських псевдолікарів привезли до суду

Жертвами зловмисників ставали переважно люди похилого віку.

П’ятеро осіб, серед яких чоловіки і жінки підозрюються в тому, що чотири роки поспіль (з 2014 по 2018) не лише продавали пацієнтам сумнівні ліки, а й діагностували хворих по телефону і навіть «лікували пацієнтів»

 «Вдавалися підозрювані до психологічного тиску та змушували довірливих людей купувати дорогі медичні препарати, а також запевняли, що з часом, за сприяння міжнародних організацій, частину коштів їм буде повернуто», – повідомили з Апеляційного суду.

Як з’ясувалося, підозрювані розповсюджували дешеві біологічно активні добавки, у тому числі, й на Рівненщині. В результаті – збагатитись на понад мільйон гривень, пише Північ-інфо.

Відтак, Рівненський міський суд обрав організатору псевдомедиків запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн. грн.

Інші троє учасників зможуть вийти з-під варти, якщо внесуть заставу в розмірі трохи більше ніж мільйон гривень кожен. П’ятий підозрюваний перебуває під домашнім арештом.

Проте, захисники підозрюваних оскаржили це рішення суду, а самі зловмисники постійно закривали свої обличчя від фото- та відеокамер.

Колегія суддів враховала той факт, що до поліції продовжують надходити заяви від обманутих людей, а тому апеляційні скарги захисників залишили без задоволення.

Якщо вину підозрюваних буде доведено, вони можуть надовго потрапити за ґрати – від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему