1 Березня 2018
Новини

Екіпаж літака осліп і замерз

Екіпаж літака осліп і замерз

Екіпаж літака ВМС США EA-18G Growler під час польоту зазнав сильного обмороження після того, як стався збій системи регулювання температури в кабіні, повідомляє defensenews.com.

Інцидент стався на висоті 7600 м в 90 кілометрах від Сіетла. Літак прямував з бази Відбі-Айленд (штат Вашингтон) на базу Чайна-Лейк (Каліфорнія). Під час польоту кабіну заповнив туман, температура впала до мінус 30 градусів Цельсія, а приладова дошка EA-18G Growler вкрилася льодом. Через це пілот і інженер не бачили, що відбувається поза літаком, і не могли відслідковувати показники датчиків, зокрема компаса.

Екіпаж був змушений скасувати політ до Чайна-Лейк, а напрямок у просторі визначав за розумними годинниками від Garmin, звіряючи курс із диспетчерами. Льотчику і інженеру вдалося повернути EA-18G Growler назад на Відбі-Айленд, на руках у них з’явилися сліди сильного обмороження. В цей час один льотчик повернувся до польотів, інший проходить лікування.

Читайте також: Трамп захотів дати особистому пілотові держпосаду

EA-18G Growler створений компанією Boeing на основі винищувача F / A-18 Super Hornet. Машина, призначена для радіоелектронної боротьби, здатна нести керовані ракети AGM-88 HARM і AIM-120 AMRAAM.

Нагадуємо, Пілота лайнера розчавило дверима літака

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему