28 Лютого 2018
Новини

Головні прем’єри тижня в кіно

Головні прем’єри тижня в кіно

Драма від Стівена Спілберга та чому професія журналіста смертельно небезпечна... Що подивитися в кінотеатрах цього тижня – розповів vesti-ukr.com.

«Таємне досьє»

драма, США 2017

Режисер: Стівен Спілберг

У ролях: Меріл Стріп, Том Хенкс

У прокат виходить фільм Стівена Спілберга, котрий давно вже заробив цілі статки на пригодницьких і атракціонних фільмах на зразок «Індіани Джонса» і «Парку Юрського періоду». Але кожен раз після доброї порції розваг він знімає картину, яка чіпляє якусь дуже важливу для нього самого тему, змушуючи задуматися масового глядача: чи то «Список Шиндлера», чи «Шпигунський міст». Подібні картини також приносять йому прибуток, але не такий фантастичний і не завжди. Зате, як правило, номінуються на «Оскар», і нинішня картина не виняток.

Цього разу він вирішив поборотися за свободу слова і подумати на тему протистояння владі, знявши картину, засновану на реальних подіях.

У 1971 році, отримавши в розпорядження документи Пентагону, власник газети Washington Post Кей Грем і її головний редактор Бен Бредлі разом з колегами з NY Times приймають рішення публікувати скандальні матеріали. Їх не зупиняє те, що політична верхівка США намагається оскаржити право освітлення секретного листування про В’єтнамську війну в Верховному суді, погрожуючи закрити газети.

Для роботи над «Секретним досьє» Спілберг запросив  сценариста, який уже набив руку на темі боротьби ЗМІ і влади, – Джошема Сінгера. Для нього це вже третій фільм на цю тему після «П’ятої влади» і «В центрі уваги». У всіх картинах ідеться про важливість журналістики в розслідуваннях політичних скандалів.

Фільм номінований на Оскар у номінаціях «Найкращий фільм» і «Найкраща жіноча роль» (Меріл Стріп).

«На межі»

драма, Німеччина 2017

Режисер: Фатіх Акін

У ролях: Діана Крюгер, Денис Москітто

Картина про жінку, яка пережила нервовий зрив після того, як її чоловік і дитина загинули в результаті теракту. Друзі намагаються їй допомогти і заспокоїти, але вона перетворюється в мстиву людину, яка звинувачує в загибелі рідних усіх оточуючих. Виконавиця головної ролі Діна Крюгер отримала за цю роль премію Каннського кінофестивалю за «Найкращу жіночу роль». Крім цього, картина отримала «Золотий глобус» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Читайте також: Які фільми дивиться кожен зі знаків зодіаку

Режисер Фатіх Акін нерідко номінується і перемагає на фестивалях авторського кіно. Так, в 2004 році він отримав «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю за «Головою об стіну», а в 2007 році був номінований на «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю за стрічку «На краю раю», однак головний приз не отримав. Зате він одержав нагороду «За найкращий сценарій» на цьому ж фесті.

«Журналіст»

детектив, США 2016

Режисер: Браян ДеКьюбеліс

У ролях: Едріан Броуді, Івонн Страховськи, Кемпбелл Скотт

Ще один фільм про небезпеку журналістської професії. Але, на відміну від «Секретного досьє», тут не порушуються якісь глобальні теми. Навпаки, на місці головного героя – журналіста, який пише авторські колонки, – могла бути людина будь-якої іншої професії. Головне тут інше – ця людина порядний сім’янин, який якось захопився і стрибнув «наліво».

Красива блондинка, попросивши його допомогти провести розслідування загибелі її батька, закрутила з ним роман, який для нього може стати фатальним. За журналістом починають полювати дивні люди, а та жінка як пацієнтка починає ходити на прийоми до його дружини.

«Нічні ігри»

бойовик, США 2018

Режисери: Джон Френсіс Дейлі, Джонатан Голдштейн

У ролях: Джейсон Бейтман, Рейчел МакАдамс, Джессі Племонс

Три сімейних пари захоплюються квестами, і цього разу вирішили ускладнити собі завдання. Одного з них викрадають, а загроза іноді цілком реальна. Тільки про те, що один з них міг у цей момент загинути, вони розуміють тільки після того, як справжній злочинець гине на очах. Але він діяв не сам.

Читайте ще: Найкращі фільми про Олімпійські ігри

Це не трилер, від якого холоне в жилах кров. У ньому багато жартів і гегів. Наприклад, одна з героїнь береться витягти з руки чоловіка справжню кулю, але для дезінфекції замість спирту або горілки вона купує пляшку хорошого вина. А замість предмета, який потрібно зчепити зубами під час болючої операції, вставляє йому в рот пискавку. Тому, коли йому стає особливо боляче, лунає гучний писк, а не крик.

«Гноми вдома»

мультфільм, США, Велика Британія 2017

Хлоя разом з мамою в черговий раз переїжджає в новий будинок. Цього разу вони оселилися в старовинному рипучому будинку Франкенштейна по сусідству з кумедним хлопцем-невдахою Ліамом. Виглядає дуже зловісно. У будинку Хлоя знаходить маленьких садових гномів, які чомусь не в садку. Але коли в наш світ намагаються пробратися чудовиська троггі, гноми оживають і дають справжній бій цим монстрам. І вони просять Хлою допомогти, адже самим їм буде неймовірно складно. Зовні невпевнені в собі Хлоя і Ліам повинні стати справжніми бійцями, чемпіонами, якими вони є всередині. Не важливо, хто ми зовні, головне – які ми насправді.

Режисерами мультфільму стали Пітер Лепеніотіс і Шеллі Шеной. Для останньої це дебют, а ось Пітер раніше працював над проектами «Болт і Бліп поспішають на допомогу» і «Реальна білка».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали