16 Лютого 2018
Новини

Найкращі фільми про Олімпійські ігри

Найкращі фільми про Олімпійські ігри

Портал Vulture склав список з 15 кращих спортивних фільмів в історії кінематографа, присвячених Олімпійським іграм – пише vulture.com.

Лідером рейтингу стала стрічка «Мисливець на лисиць» Беннетта Міллера. Заснована на реальних подіях картина зі Стівом Кареллом, Ченнінгом Татумом і Марком Руффало в головних ролях розповідає про спортсмена, який готується до ігор у Сеулі 1988 року в маєтку ексцентричного мультимільйонера. «Мисливець на лисиць» вийшов у 2014 році і був номінований на «Оскар» у п’яти категоріях.

На другій сходинці – «Одного разу у вересні» 1999-го з Майклом Дугласом. Картина оповідає про захоплення ізраїльських спортсменів у заручники бандою «Чорний Вересень» у 1972 році на іграх у Мюнхені. Третє місце дісталося документальному фільму «Олімпія» німкені Лені Ріфеншталь, яка прославилась як «улюблений режисер Адольфа Гітлера». Чорно-біла картина, що вийшла в 1938 році, оповідає про ігри, які пройшли в Берліні в 1936-му.

Читайте також: Найбільш очікувані фільми 2018 року

В першу десятку також увійшли фільми «Швидкісний спуск», «Мюнхен», «Вогненні колісниці», «Олімпіада в Токіо», «Міраж на льоду», «Очима восьми» і стрічка «Тоня проти всіх», яка побачила світ у 2017 році. Завершує список комедія «Леза слави: зірки на льоду» з Віллом Ферреллом і Джоном Хідером.

Нагадуємо, Топ-10 фільмів світового прокату 2017 року

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему