28 Лютого 2018
Новини

За смерть учня вчителька зі Львова заплатить 300 тисяч

За смерть учня вчителька зі Львова заплатить 300 тисяч

9-річний учень випав із третього поверху і загинув у той час, як його мама пила каву з класним керівником.

Трагедія трапилася у грудні 2014 року, напередодні різдвяних канікул. Пише Zaxid.net.

У той день, зі слів директора навчального закладу, мало бути 5 уроків, але напередодні мама учня попросила відпустити сина швидше і замість трудового навчання провести з ним заняття з лікувальної фізкультури.

«Вчителька лікувальної фізкультури позаймалася з ним 20 хвилин. Після заняття мама мала його забрати, але попросила сина зачекати кілька хвилин у коридорі, поки вона доп'є каву з класною керівничкою», – йдеться в повідомленні.

Хлопчик зайшов у клас до вчительки фізкультури і попросився посидіти поруч із нею. Вона йому дозволила, але за кілька хвилин їй подзвонили і вона на 5 хвилин вийшла з класу, автоматично замкнувши за собою двері, пригадують учителі. Трагелія сталася, коли дитина відкрила вікно і випала з нього на шкільне подвір’я.

За висновками лікарів, хлопчик помер миттєво. Мама звинуватила вчительку в його смерті.

«Під час розслідування з’ясувалося, що удома батьки зняли усі ручки з вікон, тобто вони знали, що син може собі нашкодити. Але у школі про це нічого не сказали, я не можу зрозуміти чому», – кажуть учителі цієї школи.

Проте педагоги знали, що в хлопчика були певні проблеми і він стояв на обліку у психіатра.

Справу розслідували майже три роки, слідчі заслухали понад 30 свідків. Цю справу в суді назвали однією з найскладніших за останні кілька років у Львові через неоднозначність ситуації. 

Але зрештою райсуд Львова визнав вчительку винною та засудив наприкінці серпня 2017 року. Після апеляції вирок залишили без змін: один рік умовно і відшкодування кожному з батьків загиблого учня по 150 тисяч гривень. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему