26 Лютого 2018
Новини

Вчені визнали існування інопланетян, які харчуються радіацією

Вчені визнали існування інопланетян, які харчуються радіацією

Дослідники з Бразильської лабораторії синхротронного світла і університету Сан-Паулу з’ясували, що на Європі, супутнику Юпітера, можуть існувати бактерії, що харчуються радіацією. Згідно з висновками вчених, на небесному тілі, найімовірніше, існують радіоактивні елементи, які можуть служити джерелом енергії для мікроорганізмів, аналогічних земним Desulforudis audaxviator. Про це повідомляє sciencealert.com.

Екстремофільні анаеробні бактерії D. audaxviator живуть в ізольованих водних екосистемах, що розташовані на глибині 1,5 – 3 кілометрів. Вони існують окремо від інших організмів і не потребують сонячного світла. Енергію для життєдіяльності отримують на основі відновної реакції за участю сульфатів і водню, одержаного в результаті розкладання молекул води при розпаді урану, торію і радіоактивного ізотопу калію.

На думку вчених, життя на Європі може існувати при дотриманні трьох умов: наявність води, висока температура і присутність хімічних елементів, необхідних для підтримки метаболізму. Згідно із сучасними даними, перші два фактори на супутнику Юпітера, найімовірніше, є. Однак дослідники поки не знають, які саме речовини розчинені в водоймах супутника Юпітера.

Читайте також: Чорні діри можуть стирати минуле (відео)

Результати моделювання поширення хімічних елементів по об’єктах Сонячної системи показують, що радіоактивні матеріали з великою ймовірністю присутні на Європі, а також на Енцеладі. Їхньої кількості повинно бути достатньо для підтримки життєдіяльності організмів, подібних D. audaxviator.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему