26 Лютого 2018
Новини

Викрито корупційну схему прийняття замовних судових рішень

Викрито корупційну схему прийняття замовних судових рішень

На Волині поліція та прокуратура викрила одного з керівників суду та адвоката на хабарі. Фігуранти справи одержали 3600 доларів США  хабара.

Працівники облуправління захисту економіки Нацполіції, а також прокуратури Волинської області й антикорупційної прокуратури припинили злочинну схему прийняття замовних судових рішень.

Як розповіли в департаменті захисту економіки Національної поліції України, було виявлено факт протиправної діяльності адвоката, який у змові зі своїм братом, одним із керівників окружного адміністративного суду, організували злочинну схему щодо прийняття замовних судових рішень.

Читайте також: Волинських депутатів покарали за дії, пов’язані з корупцію

У межах провадження оперативники задокументували факт вимагання та отримання фігурантами справи неправомірної вигоди – хабара. Зокрема, за те, щоб суддя цього суду прийняв рішення на користь заявника по адміністративному позову, вимагали хабар у розмірі 3600 доларів США.Нещодавно правоохоронці провели заходи із припинення діяльності вказаної злочинної схеми. У ході невідкладних слідчих дій у приміщенні суду було виявлено частину коштів, одержаних як неправомірна вигода за вирішення питання на користь позивача.

Наразі проводяться процесуальні заходи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали