16 Лютого 2018
Новини

Не млинцями єдиними: що готуємо на останній день Масниці

Не млинцями єдиними: що готуємо на останній день Масниці

Пропонуємо Вашій увазі кілька рецептів смачних і простих у приготуванні страв, щоб відзначити останній день перед постом, а саме Прощену неділю, чи Масницю.

Цього дня вже не вживають м’ясо та ковбаси, але ще на повну насолоджуються молочними продуктами.

Картопляні ватрушки

Інгредієнти для тіста:

- 2 склянки борошна,

- 200 мл кефіру,

- 10 г сухих дріжджів,

- 2 ст. ложки крохмалю,

- 2 ст. ложки олії,

- трішки цукру та солі.

Інгредієнти для начинки:

- 300 г картоплі,

- 300 г грибів,

- 1 цибулина,

- 150 мл сметани,

- 2 ст. ложки олії,

- чорний мелений перець за смаком,

- сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Гриби поріжте невеликими кубиками. Цибулю дрібно пошинкуйте. Спасеруйте її в олії, додайте гриби, обсмажте, поки не випариться рідина. Посоліть, поперчіть, перемішайте й остудіть.

Очищену картоплю відваріть у підсоленій воді до готовності і зробіть пюре зі сметаною. Приготуйте тісто для пиріжків із картоплею та грибами. Для цього у теплий кефір додайте цукор, сіль, дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

Додайте у тісто крохмаль, олію, просіяне борошно і сіль. Замісіть круте тісто, скачайте його в кулю і поставте у тепле місце, щоб піднялося. Відрізайте від тіста невеликі шматочки і розкачуйте у коржики. Зробіть у кожному невелике заглиблення для начинки і викладіть на змащений олією лист.

Наповніть заглиблення грибною начинкою, а зверху з кондитерського мішка викладіть картопляне пюре. Помістіть картопляні ватрушки у розігріту до 200 °C духовку і випікайте до золотистої скоринки приблизно 15 хвилин.

Читайте також: Що приготувати на вихідні? Три рецепти для німецького вікенду

Риба під польським соусом

Ця страва із розряду «легко, просто і смачно». Для її приготування ніяких специфічних умінь або пристосувань не потрібно.

Інгредієнти:

 - рибне філе (хек, минтай) – 500 г

- масло вершкове – 70 – 100 г

- яйця – 2 шт.

- лимонна кислота

- сіль

- зелень (свіжа або сушена)

Приготування:

Рибне філе порізати на порційні шматки.

У сковорідку налити півсклянки кип’яченої води, додати трохи солі й покласти рибу. Вода повинна покривати рибу приблизно наполовину. Приварити орієнтовно 15 хвилин. Зварити яйця круто і очистити. Масло викласти в глибоку миску і розтопити в мікрохвильовій печі. Яйця натерти на тертці і покласти в розтоплене масло.

Додати сіль, лимонну кислоту (зовсім трішки) і подрібнену зелень. Перемішати. Викласти рибу на блюдо і полити її соусом. Риба під польським соусом готова!

Читайте ще: Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для англійського вікенду

Млинцевий «Наполеон»

А такий рецепт сподобається тим, кому набридли звичайні млинці.

Інгредієнти для млинців:

- Яйця

- Сіль, цукор, борошно

- Молоко

- Рослинна олія       

Інгредієнти для начинки:

- Ванільні сирки

- Яйця

- Сметана

- Вершкове масло                  

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно збити яйця віночком із цукром і дрібкою солі. Після цього потрохи додати борошно і рослинну олію, знову змішати, поки маса не стане однорідною. Тепер вливаємо молоко і знову змішуємо. Починаємо розігрівати сковороду. Смажити млинці потрібно до золотистого кольору з двох сторін.

Начинка: змішуємо солодкі сирки зі сметаною і яйцем. Форму для випічки потрібно змастити вершковим маслом, і тепер збираємо наш пиріг, змащуючи кожен шар кремом. А верхній слід змастити сметаною.

Пекти запіканку потрібно приблизно 30 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати до столу тільки в холодному вигляді.

Нагадаємо, Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для італійського вікенду

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему