16 Лютого 2018
Новини

Як відсвяткувати китайський Новий рік, щоб Собака залишився задоволеним

Як відсвяткувати китайський Новий рік, щоб Собака залишився задоволеним

Багато українців ще 31 грудня весело зустрічали нового господаря року – Жовтого Земляного Собаку: задобрювали його м’ясом, підбирали одяг потрібного кольору і читали гороскопи.

Коли відзначаємо

Китайський Новий рік у 2018 році випадає на 16 лютого. Причому святкується він 15 днів, тобто завершаться китайські «новорічні канікули» аж 2 березня.

Другий молодик після зимового сонцестояння настане 16 лютого 2018 року о 17.13 за київським часом або о 23.13 – за пекінським. Цей час і буде вважатися початком Нового року за східним календарем.

Новий рік-2018: у чому зустрічати

Самі китайці в честь приходу китайського Нового року Собаки традиційно одягнуть новий червоний одяг, адже це колір благополуччя. Червоний залучає удачу і відлякує страшних істот, які, за переказами, щорічно з’являються саме до Нового року.

Що приготувати

Собака любить поїсти, і що більше різноманітних страв буде на столі, то більш прихильним до вас виявиться господар року. При цьому Собака – хижа тварина, тому головною стравою має бути м’ясо.

Щоб рік задався, не забудьте поставити на святковий стіл:

  • м’ясо;
  • овочі (особливо жовтих відтінків, наприклад перець і моркву);
  • фрукти (серед них знову ж багато жовтих представників – банани, лимони, традиційні мандарини і т. д.);
  • легкі десерти;
  • напої (як безалкогольні, так і спиртні).

Китайський Новий рік: традиції

У Китаї за його багатовікову історію склалося чимало традицій для цього свята. Причому вельми корисних, на наш погляд. Отже, зустрічати Новий рік у Китаї прийнято:

  • зробивши генеральне прибирання – таким чином з домівки «прибирають» усі торішні невдачі й запрошують замість них процвітання і благополуччя в Новому році;
  • при оздобленні будинку і вулиць максимально використовуючи червоний колір – вважається, що саме він приносить удачу і відганяє злих духів;
  • в колі сім’ї – мабуть, це найсімейніше з усіх китайських свят, причому потрібно не лягати спати допізна, щоб не «проспати» удачу;
  • запускаючи феєрверки та петарди – гучними звуками китайці відлякують злих духів і невдачі, щоб ті навіть і не думали з’являтися в їхньому житті в новому році.

Що не можна робити

Існує в Піднебесній і чимало новорічних забобонів. Зокрема, щоб наступний рік був вдалим, не можна:

  • прибирати або мити голову в перші три дні нового року, інакше це «змете» або «змиє» удачу,
  • просити гроші в борг або брати кредит,
  • щоб у будинку плакала дитина: її намагаються всіляко втихомирити, позаяк вважається, що дитячий плач приносить невдачу в сім’ю.

При цьому існує і вельми пікантне марновірство: багато китайців у цей період носить червону спідню білизну, тим самим принаджуючи до себе удачу і відлякуючи нещастя.

Нагадаємо, Жовтий Земляний Собака уже на порозі

Китайський Новий рік: як загадати бажання:

1. Сформулюйте бажання заздалегідь. Не бійтеся всоте згадати те, чого вже давно хочете, але воно усе не здійснювалося. Саме такі заповітні бажання цього року здійсняться.

2. Більший шанс на виконання мають бажання, пов’язані із сім’єю, будинком, відносинами в колективі, адже собака – тварина зі зграї. Імовірність здійснення підвищується і для бажань емоційного характеру, бо місячний Новий рік пов’язаний зі сферою почуттів, емоцій, інтуїції, а також сім’ї, будинку, дітей. Наприклад, бажаючи зростання в кар’єрі, варто промовляти «Хочу поліпшити відносини з начальством і колективом».

3. Запишіть бажання на папері – тоді о 17.13 ви не заплутаєтеся і промовите в момент настання Нового року все, що хотіли, нічого не забувши.

4. Перед місячним Новим роком прийміть душ, зробіть зачіску і святково одягніться – гарний настрій додасть більше впевненості в успіху. При цьому якщо наші бажання мають характер різких змін, то варто одягти одяг червоних тонів. А якщо бажані зміни не кардинальні, то кольори повинні бути пастельних і сірих відтінків.

5. Коли проб’є 17.13, прочитайте свої бажання і в кінці додайте «Хай буде так!». Вимовляйте всі бажання з упевненістю в успіху – це обов’язкова умова.

6. Записку з бажаннями можна зберігати, використовуючи як план на майбутній рік, або ж, обернувши її в попіл, розвіяти за вітром.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему