15 Лютого 2018
Новини

Жовтий Земляний Собака уже на порозі

Жовтий Земляний Собака уже на порозі

За місячно-сонячним календарем, згідно з яким китайці ведуть літочислення, це 4716-й рік. Святкування Китайського Нового року цьогоріч розпочинається 16 лютого і триватиме аж до 2 березня. Настане він 16 лютого 2018 року о 17:13 за київським часом або о 23:13 за пекінським. А триватиме до 4 лютого 2019-го. Згідно зі схемою п’яти стихій, цей рік буде земляним, а за знаками тваринного зодіаку – роком Собаки.

У перший день Китайського Нового року китайці запалювали червоні ліхтарі, феєрверки, ароматичні палички, аби відлякувати злих духів, які нібито приходять викрадати урожай. Чому врожай: для китайців це свято пов’язане з початком посівних робіт і насамперед вважається святом весни. Загалом дослівно Китайський Новий рік перекладається як Свято Весни. Жителі східних країн вважають це свято абсолютно сімейним. Всі традиції націлені на шанування роду, предків і всіх своїх рідних. А тому в останній день святкувань є традиція носити намисто з мандаринів і збиратися на сімейній вечері всією родиною. Як і українці на Різдво Христове, так і китайці вірять, що в останній день Нового року за святковим столом зустрічаються не тільки живі родичі, а й прилітають духи померлих.

Читайте також: Рік Собаки буде набагато сприятливішим і пліднішим, ніж попередній (східний гороскоп)

До речі, згідно зі східним календарем, існує 12 тварин-покровителів, які змінюють одна одну. А також п’ять стихій: вогонь, земля, вода, метал і дерево. Вони теж мінюються. Цікаво, що кожний рік у Китаї є поєднанням, яке повторюється лишень один раз на шістдесят років.

Крім того, основним кольором 2018 року прийнято вважати жовтий.

Загалом, стихія Землі свідчить про те, що покращення матеріального благополуччя стане основною тенденцією у новому році для більшості, а жовтий асоціюється із життєвими силами й оптимізмом.

Кілька порад:

  • Китайці радять розставити в будинку фігурки тотемної тварини-покровителя Нового року-2018.
  • Розвісити торбинки з кавовими зернами, що символізуватимуть сімейне благополуччя у новому році Собаки.
  • Дзвіночки із синіми і зеленими бантиками запросять успіх у вашу домівку.
  • Кошики зі штучними квітами дадуть сигнал Всесвіту до збільшення матеріальних статків сім’ї.
  • Серед наїдків бажано, щоб були м’ясні страви, адже це улюблена їжа собак. Якщо ж ви хочете і в меню дотримуватися китайських традицій, то обов’язковими є цзяоцзи. Це смаколики з тіста з м’ясом, що подібні до пельменів, але трикутної форми. За правилами, їх треба ліпити напередодні всією сім’єю.
  • Прибираючи домівку, не забувайте, що сила Всесвіту, за вченням феншуй, приходить у квартиру з першими промінчиками сонця. Отже, з підвіконня треба прибрати абсолютно усі предмети. Нехай нічого не заважає приходу успіху у вашу оселю.

Читайте також: Яким буде 2018 рік для всіх знаків зодіаку

Що треба знати про Жовтого Собаку

Тотемна тварина-2018 – Жовтий Собака – чемний, добрий і чесний друг людини. Цей рік повинен пройти досить спокійно, але плідно. В родині буде мир і процвітання. У любові – позитивні емоції і теплі почуття. Тепер замість жаркого вогню буде спокійніша стихія землі.

Загалом, якщо вірити астрологам, то в рік Собаки-2018 вирішаться давні розбіжності, конфлікти вляжуться, а війни – припиняться і нарешті запанує мир, взаєморозуміння та спокій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему