15 Лютого 2018
Новини

За роботу в спецшколах учителям доплачуватимуть 20%

За роботу в спецшколах учителям доплачуватимуть 20%

Надбавки для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл, а також для педагогів і помічників вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх освітніх закладів встановлено у розмірі 15 і 20%.

Зокрема, як роз’яснено на сайті Міністерства освіти й науки України, відтепер учителі в підготовчих класах спецзакладів загальної середньої освіти матимуть доплату 20% за класне керівництво. Також педагоги таких класів отримуватимуть надбавки у розмірі 15% за перевірку зошитів.

«Завдяки цьому ми зможемо усунути нерівність в оплаті праці тих вчителів, які працюють в підготовчих класах спеціальних шкіл. Адже з 1 вересня 2014 року в таких школах поетапно впроваджуються нові навчальні плани, які розраховані на те, що в структурі початкової школи є підготовчий та 1 – 4 класи. Тобто термін навчання становить 5 років, що дозволяє забезпечити дітям достатню кількість часу і для засвоєння навчального матеріалу, і для корекційно-розвиткової роботи. Незважаючи на те, що підготовчі класи були відкриті, умови роботи в них були гірші, тепер же ми врегулювали питання необхідних надбавок», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Окрему доплату в розмірі 20% встановлено також  і для педпрацівників та помічників вихователів, які працюють в інклюзивних групах. Це нововведення поширюватиметься на заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, а також професійно-технічної й вищої освіти.

Читайте також: Діти в одній зі шкіл США вчаться у Гогвортсі

«Для нас є дуже важливим розвивати інклюзивне освітнє середовище, щоб люди з особливими потребами мали доступ до якісних освітніх послуг. Зокрема, це один з пріоритетів Нової української школи», – резюмувала міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали