13 Лютого 2018
Новини

Рецепт ідеально тонких млинців

Рецепт ідеально тонких млинців

Розпочався тиждень Масляної, тому портал Т1.ua підготував для вас найкращий покроковий рецепт тонких млинців на молоці. Таке частування добре тим, що в нього зручно загортати будь-яку начинку – ягідну, м’ясну, грибну або рибну. Поява на млинцях дірочок залежить виключно від сильного прогрівання сковорідки.

Складові:

  • Молоко – 350 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 180 г.
  • Масло вершкове або рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

Перед тим як почати готувати, необхідно заздалегідь дістати яйця і молоко з холодильника – вони повинні мати кімнатну температуру, адже тільки тоді зможуть забезпечити тісту правильну консистенцію. Вершкове масло необхідно розтопити за годину до початку приготування.

1. Збити віничком яйця, сіль і цукор. Далі перемішати до однорідного стану, щоб цукор і сіль розчинилися.

2. До яєчної маси додати половину молока і перемішати всю суміш. Потім просіяти в тісто все борошно, щоб воно наситилося киснем і не з’явилися грудочки.

3. Перемішати тісто і додати до нього молоко, що залишилося. Потім увести масло. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану. Якщо воно вийшло густуватим, необхідно додати воду. Якщо рідкуватим, то просійте в нього ще трохи борошна.

4. Добре розігріти сковорідку і змастити олією.

5. Налити ополоником тісто і прокрутити сковорідку по колу, щоб тісто лягло рівним і тонким шаром. Як тільки краї млинця потемніють, перевернути його на інший бік.

6. Перекласти кожен готовий млинець на тарілку, змастивши зверху вершковим маслом.

Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему