13 Лютого 2018
Новини

Америка визначилася з термінами підкорення Місяця

Америка визначилася з термінами підкорення Місяця

Адміністрація президента США Дональда Трампа опублікувала проект бюджету на 2019 фінансовий рік, в якому повернення астронавтів на Місяць названо одним з «космічних пріоритетів» держави. Про це пише theverge.com.

Згідно з документом, Америка планує знову висадити людину на Місяць «в середині 2020-х». Більш точні терміни не вказуються. Разом з цим країна виділяє все більше коштів на розробку нового обладнання, яке буде необхідно для висадки на супутнику Землі.

The New York Times зазначає, що в 2019 році фінансування НАСА збільшиться на 370 мільйонів доларів і складе 19,9 мільярда доларів. При цьому в наступні роки воно скоротиться до 19,6 мільярда і залишиться незмінним до 2023 року. Видання впевнене, що при такому фінансуванні політ астронавтів на Місяць «не відбудуться, поки Трамп не покине Білий дім, навіть якщо він переможе на наступних виборах».

У грудні 2017 року Трамп підписав директиву про політику в сфері космосу, що передбачає відправку людини на Місяць і Марс. Трамп заявив: «Це перший крок у поверненні американських астронавтів на Місяць вперше з 1972 року. На цей раз ми не тільки поставимо наш прапор і залишимо наші сліди - ми створимо основу для можливої ??місії на Марс і, можливо, коли-небудь - до багатьох інших світів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали