1 Лютого 2018
Новини

1 лютого: кого привітати з днем ангела

1 лютого: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Макар, Марк, Антон, Арсен.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

МАКАР

Ім’я Макар означає «благословенний», «блаженний», «щасливий».

Маленький Макар – примхливий хлопчик з нестійким характером. Він товариський, добродушний і відповідальний, у нього багато знайомих і друзів. Макар завжди домагається того, чого хоче, бо він цілеспрямований і працьовитий. Макар від природи обдарований і талановитий, але дуже часто розтрачує свої здібності даремно. У школі Макар вчиться добре, батькам особливих клопотів не завдає. Після закінчення школи він точно знає, ким хоче бути, тому що вибирає ту спеціальність, яка йому цікава і в якій він розбирається. Причому престижність вподобаної професії не має для нього ніякого значення. Досить часто Макар стає педагогом, музикантом, каменярем, інженером.

Характеристика імені Макар стверджує, що він володіє нестандартним мисленням, може знаходити вихід із будь-якої життєвої ситуації, не піддається впливу інших людей, завжди відстоює свою точку зору. У конфліктних ситуаціях Макар дипломатичний і урівноважений. Тільки сильний стрес може стати причиною того, що він прилюдно проявить свої емоції.

Макар завжди вважає, що він усе знає краще за всіх, але при цьому йому вистачає такту не нав’язувати іншим особисту думку. В компанії він не намагається звернути на себе увагу, але його внутрішня енергія притягує до нього людей і заряджає всіх позитивом. Макар – цінний і вірний друг, він завжди допоможе тому, хто опинився в біді. І словом, і ділом візьме активну участь у вирішенні проблем свого товариша.

МАРК

Марк має французьке коріння та походить від «marquis», що означає «маркіз».

У ранньому дитинстві особливо помітно те, що Марк егоцентричний. У міру дорослішання хлопчик починає маскувати цю рису за посмішкою, ввічливістю і готовністю до самопожертви. А в дитинстві Марк прагне до того, щоб члени його сім’ї займалися тільки ним одним. У школі болісно ставиться до успіхів інших, хоча і намагається приховати свою заздрість. Ставши дорослим чоловіком, Марк залишається терпимим до тих, хто не заважає його інтересам і не суперечить йому. Це благотворно позначається на його кар’єрних успіхах. Марк проявляє інтерес до читання, в його будинку багато книг іноземних авторів, різних газет. Марк любить карткові ігри, але, програючи, злиться, може поводитися досить безцеремонно. Марк доволі скритний, навіть для найближчих людей він не відкривається повністю. У побуті Марк невибагливий, але в будинку він повинен почувати себе господарем. Дітей Марк виховує у слухняності, часом жорсткий до них. Часто сперечається, доводить свою правоту, любить вести розмови з дружиною і тещею. До шлюбу Марк підходить обережно, намагається підібрати собі дружину, яка зможе стати йому не тільки подругою, але і бездоганною помічницею, готовою пожертвувати своїми інтересами заради планів чоловіка. Йому важливо, щоб майбутня дружина визнавала інтелектуальну перевагу чоловіка, і байдуже, є така перевага насправді чи ні. Навряд чи Марк потерпить поруч із собою жінку з яскраво вираженою індивідуальністю, творчо обдаровану.

АНТОН

Ім’я Антон має різні версії походження. За першою з них, це видозмінена форма грецького імені Антоній. Імена Антоній і Антон походять від римського родового імені Antoninus, похідного від Antonius, яке отримували всі хлопчики-первістки в цій родині. Ім’я Антонін також є родинним Антону. Ім’я Антон означає «вступає в бій», «протистоїть», «той, що змагається в силі» та є епітетом богу Діонісу. За другою версією, ім’я Антон має значення «квітка», «колір» – у перекладі з грецького «anthos». У Антона з дитинства добре розвинена інтуїція. Він росте легко збудливою і активною дитиною. У той же час власник цього імені має таку рису, як терпіння. До вирішення кожного питання він обов’язково підходить з його детального вивчення. Для цієї людини абсолютно не властиво погоджуватися на сумнівні пропозиції та вплутуватися в авантюри. Антон уміє влитися в колектив, але в той же час рідко довіряє кому-небудь повністю. Він не розкриває власну сутність, поводиться в залежності від ситуації. Нерідко йому не вистачає впевненості в своїх силах. Антон хороший товариш. Чарівність Антона притягує до нього інших людей. Усі ці якості розвиваються у володаря цього імені та допомагають у реалізації різних цілей. Нерідко він замикається в собі й відмовляється з будь-ким ділитися своїми переживаннями. Розвинена інтуїція цієї людини заважає йому прислухатися до порад тих, хто його оточує. Він довіряє тільки собі. Антон глибокодумний. Окрім того, у нього прекрасна пам’ять. Антон не терпить морального тиску від інших людей. В особистих стосунках Антона не все так просто. У ньому часто переважає невпевненість у власних силах. Цей комплекс може негативно позначитися на обраниці носія імені, відлякуючи її. Через це виникає почуття неповноцінності, й Антон може стати агресивним. У такі моменти він втрачає розум і стає імпульсивним. У той же час цю людину не полишає сентиментальність. Антону властиві крайнощі. Він легко перебудовується від стану сором’язливості до надмірної розкутості. Благополуччя, впевненості і спокою Антон досягає лише до 40 років. Найчастіше обставини складаються так, що в дружини цей чоловік вибирає жінку, народжену в літні місяці. Прекрасна сім’я у Антона вийде з Іриною, Валерією, Мариною або Катериною. Найкраще реалізувати свої таланти і вміння Антону вдасться в галузі медицини. Крім того, він може стати хорошим інженером. Чоловік з таким ім’ям абсолютно не боїться роботи і береться практично за будь-які справи. Часто він сам не впевнений у конкретиці своїх цілей, тому рідко піднімається кар’єрними сходами.

 

АРСЕН

Ім’я Арсен трактують як «мужній», «безстрашний» і «сильний». Володар імені Арсен на перший погляд здається ніжним, тихим і стриманим, володіє відмінним самоконтролем. Проте це сильний, рішучий і надійний чоловік, який начебто тільки й створювався для того, щоб брати на себе відповідальність. Арсен працьовитий, надзвичайно сумлінний, здатний вести за собою людей, має великі організаційні навички та дуже невимушено вміє ними користуватися. Він енергійний, винахідливий, амбітний, але буде просуватися в житті повільно. Арсена можна порівняти з бігуном на довгі дистанції: він знає, що подорож у сотні миль починається з першого кроку. Він чесний, благородний, такий, яким можна пишатися. Проте, як це не парадоксально, здатний з великим терпінням ставитися до важливих речей у житті, особливо в професійній сфері, й, навпаки, може бути абсолютно не стриманим, різким щодо дрібних або ж побутових речей. У дитинстві Арсен мало завдає клопоту батькам, він завжди готовий допомогти і сам відповідає за свої вчинки. Він показує себе надзвичайно дисциплінованим учнем, не прагне битись і відстоювати свої права кулаками. Воліє докласти великих зусиль, щоб підтримувати приємні стосунки з друзями. В особистих стосунках Арсен особливо вимогливий партнер, він повинен щиро захоплюватись обраною пасією, а вона має повною мірою відзначати всі його достоїнства і заслуги.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали