25 Січня 2018
Новини

Замерзлі до смерті сестри накопичили в старій хаті тисячі доларів

Замерзлі до смерті сестри накопичили в старій хаті тисячі доларів

Без елементарних комунальних благ. Немає ні опалення, ні світла. В кожній з кімнат – купи мотлоху, а в сінях – дві кози. Саме таку картину застали сусіди та поліція, коли зайшли до будинку двох сестер Раїси та Зої на хуторі в селі Старий Корець. Жінки замерзли на смерть. Про це повідомляє видання «Прес-центр».

71-річна Раїса та 65-річна Зоя жили відлюдницями. Молодша з дитинства мала психічні відхилення. Свого часу суд визнав її недієздатною, а опікуном призначив старшу сестру – Раїсу. Жінки зовсім занехаяли господарство і хату. Раїсу знайшли мертвою на ліжку, молодша ж замерзла в кутку поміж сміття. Експертиза показала, що обидві померли від переохолодження. Проте правоохоронців, які прибули на місце, вразило зовсім інше. У сестер знайшли майже дві тисячі доларів готівкою. Окрім валюти, в пенсіонерок було 15 тисяч гривень. На пенсійному рахунку в жінок виявилося ще близько 60 тисяч гривень. Адже старша сестра отримувала державну допомогу як опікун.

Кажуть, що за життя сестри були проблемними та конфліктними. Їх називають лінивими і шантажистками. Жінкам за рахунок сільради відремонтували грубку, поставили вікна. Однак ті невдовзі шибки побили, а піч просто розвалили. Потім прийшли до сільського голови і вимагали придбати їм нову хату. Обох неодноразово на великі свята бачили поблизу Корецького монастиря, як ті просили в людей милостиню. Сестер уже поховали. Гроші на церемонію виділили з бюджету села. Тепер поліція розшукує родичів покійних, яким дістанеться будинок, земля та солідне грошове «придане». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали