25 Січня 2018
Новини

Корова втекла від господаря і стала жити із зубрами

Корова втекла від господаря і стала жити із зубрами

Неймовірний і унікальний випадок стався у Беловезькій пущі. Домашня корова утекла від своїх господарів і вже кілька місяців живе зі стадом зубрів. Пише bbc.com.

Ще минулої осені корова вирішила обрати свободу і зникла із ферми. Значно пізніше її побачили в оточенні 50 зубрів на території заповідника Беловезької пущі. Виявив худобу орнітолог Адам Збирит. Він розповів, що його здивував окрас тварини із стада зубрів і, придивившись, він не йняв віри власним очам, збагнувши, що це звичайнісінька корова. Тварина повністю здорова, вона бігає зі стадом і не зазнає жодних утисків з боку зубрів.

У січні інший біолог Рафал Ковальчик знову виявив корівчину, котра прямувала зі стадом. На його думку, зубри могли захистити корову від зграй вовків. Хоча, каже біолог, для корови перебування в стаді небезпечне, як і для зубрів, адже між тваринами може відбутися спарювання, а корова ризикує померти, народжуючи, адже телята зубрів набагато більші. Також корова може вплинути на зараження популяції близько 600 біловезьких зубрів гібридами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему