11 Січня 2019
Новини

11 січня - Всесвітній День дякую

11 січня - Всесвітній День дякую

Нас з дитинства навчають казати чарівне слово "дякую". Воно виражає зичливість та повагу, а тому це слово вирішили вшанувати та запровадили на його честь свято.

Всесвітній День "Дякую"

Всесвітній День "Дякую" відзначають 11 січня за ініціативою ООН та ЮНЕСКО. Запровадили таку дату аби нагадати людям про можливість гарних манер та вміння висловлювати вдячність. Цей день можна без перебільшення назвати однією з найбільш «ввічливих» дат в році.

Слова подяки володіють магічними властивостями – за їх допомогою люди дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції – то, без чого наше життя стало б мізерним і похмурим.

Вважається, що слово «спасибі» народилося в 16 столітті з часто вимовного словосполучення «спаси Бог». Цікаво, що і коріння англійського аналога – Тhank you – також йдуть набагато глибше простої подяки. Це говорить про те, що слово «спасибі», вимовлене практично на всіх мовах світу, має надзвичайно важливе значення для культури будь-якого народу. Будемо дякувати від чистого серця! Психологи впевнені, що слова подяки – це «усні погладжування», які здатні заспокоїти і зігріти своєю теплотою. Головне, щоб слова подяки вимовлялися від чистого серця!

День заповідників і національних парків

День заповідників і національних парків у світі почали вперше відзначати в 1997 році з ініціативи Центру охорони дикої природи і Всесвітнього фонду дикої природи. Перший заповідник на території сучасної України був створений у 1886 році українським природознавцем Володимиром Дідушицьким. Це, до речі, був і перший заповідник в Європі, який являв собою природний резерват площею 22,4 га поблизу с. Пеняки (нині Бродівський район Львівської області) та одержав назву «Пам’ятка Пеняцька».

Релігійні свята

Сьогодні - Преподобного Йова Манявського. Мучеників 14 000 немовлят, Іродом у Вифлеємi вбитих. Преподобного Маркела, iгумена обителi «незасинаючих». 

Преподобних Марка, гробокопателя, Феофила та Йоана Печерських, у Ближнiх печерах. Преподобного Феофила Омуцького. Преподобного Фадея, сповідника.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали